Автор
Woman.bg

NIVEA представя: Твоя практичен наръчник за справяне с пигментните петна

Пигментните петна са един от проблемите на кожата, които пряко засягат самочувствието на всяка жена, която ги има. Решението винаги е в правилната подкрепа и в получаването на достоверна информация по темата.

Това беше и причината, заедно с NIVEA, да създадем кратък и практичен наръчник, който да отговори на всички ваши въпроси относно пигментните петна, както и да ви даде готови решения, които лесно и бързо да приложите в дневната си рутина.

Нека първо отговорим на двата фундаментални въпроса: Какво всъщност представляват пигментните петна и каква е причината за тяхната поява?

Пигментните петна се появяват по лицето като резултат от небалансирани нива на естествения пигмент меланин. Меланинът всъщност отговаря за цвета на кожата на всяка от нас, но под влиянието на редица фактори е възможно да се достигне до свръхпроизводство на меланин. Това от своя страна води до свръхнатрупване на пигмента на различни места по кожата, което би могло да предизвика появата на петна и на неравен тен.

Какви са факторите, които най-често водят до свръхпроизводство на меланин?

Учените наблюдават, че най-честата причина за поява на пигментни петна и съответно на свръхпроизводство на меланин е излагането на слънчева светлина. Когато е изложена на слънце, кожата започва по естествен начин да произвежда естествения пигмент, който понякога се натрупва неравномерно. Сред останалите фактори са: напредване на възрастта, хормонални промени (по време на бременност или менопауза), възпаление на кожата (като акне) и не на последно място - генетична предразположеност.

Какво е решението на NIVEA за пигментни петна и защо то работи? В продължение на 10 години екип от учени от NIVEA разработи патентована формула LUMINOUS630, която действа на клетъчно ниво в борбата с хиперпигментацията.

View post on Instagram
 


Всяка година различни компании пускат на пазара стотици продукти, предназначени за борба с пигментните петна. Причината, поради която те не са толкова ефективни на пръв поглед звучи забавно, но е истински факт - повечето от тези компании базират своите проучвания на гъби … Начинът, по който гъбите покафеняват, е подобен на този на човешката кожа, но такъв тип изследвания обикновено водят до създаването на продукти, които не са особено ефективни. NIVEA от своя страна успява да пресъздаде човешкия ензим, който произвежда меланин. Именно върху него учените на компанията тестват над 50 000 молекули, а след множество оптимизации се оказва, че именно молекула 630 се оказва най-успешна за балансиране на пигментацията. Така се ражда и серията Cellular LUMINOUS630.

Какви продукти включва Cellular LUMINOUS630 и кога мога да видя първите резултати?

Патентованата съставка LUMINOUS630 е вложена във всички продукти от серията Cellular LUMINOUS630, а нейната тайна се крие в това, че действа на клетъчно ниво. Тя има двойно приложение - от една страна повлиява вече съществуващите пигментни петна, като ги изсветлява, а от друга регулира производството на меланин в кожата, за да предотврати появата на нови петна.

Cellular LUMINOUS630 включва пет продукта: Активен серум за третиране на пигментни петна, Дневен флуид със SPF50 фактор, Слънцезащитен крем за лице Spot Control SPF50, Цветен флуид за изравняване на тена SPF20 и Активен околоочен крем срещу тъмни кръгове.

Звездата в серията определено е Активният серум, който освен патентованата съставка LUMINOUS630, съдържа и витамин Е, както и активираща клетките хиалуронова киселина. Той е с нежна текстура и лека формула, а освен това се абсорбира бързо от кожата. Подходящ е за всички типове кожа, дори за чувствителна. Клиничните проучвания на NIVEA показват, че серумът е изключително ефективен и първите резултати от него могат да се видят само след 4 седмици. Ето и подробностите: след 4 седмици петната видимо изсветляват, а след 8 седмици интензивността на петната намалява с до 50%. Доказателство за безспорният успех на активния серум е и фактът, че той заема 1-во място в Европа по продажби в сегмента*. Именно това мотивира неговите създатели да разработят цялостна рутина за справяне с пигментните петна.

Защо ми е необходима рутина и как да включа продуктите бързо и лесно в ежедневието си?

Тъй като една от основните причини за появата на пигментните петна е слънчевата светлина, специалистите препоръчват да включите в ежедневната си рутина за красота, продукти които да работят активно, както за справянето с вече наличната хиперпигментация, така и да предотвратяват възможността за повторната ѝ поява. Освен това проблемите с пигментацията биха могли да се появят под различна форма и на различни части от тялото. Бихме могли да ги наблюдаваме като пигментни петна, белези с кафеникав цвят, неравномерен тен на кожата и дори като тъмни кръгове под очите. Пигментните петна обикновено се появяват на различни части от тялото ни, които са изложени често на слънце, като това включва не само лицето, но и шията, деколтето и ръцете. Това е и причината NIVEA да разработи цялостна грижа за справяне с пигментацията.

Специалистите препоръчват ежедневната ви рутина да включва сутрешен и вечерен ритуал за красота. Сутрин почистете добре кожата си, а след това нанесете Активния серум за третиране на пигментни петна Cellular LUMINOUS630, последван от Дневния флуид Cellular LUMINOUS630 със SPF50 за тройна защита. Вечерният ритуал също включва почистване на кожата и повторно нанасяне на Активния серум.

Ако пък искате да постигнете екстра сияйна кожа, бихте могли да редувате Дневния флуид с Цветния такъв за изравняване на тена. Него можете да нанесете както върху лицето, така и върху шията и деколтето. Можете да нанасяте Luminous630 максимум до 4 пъти на ден.

Продуктите от серията Cellular LUMINOUS630 са тук, за да ви помогнат да кажете “Довиждане” на пигментните петна и “Здравей” на сияйната кожа, а вие просто трябва да обогатите с тях ежедневните си ритуали за красота. Лесно, практично и сияйно, нали?

(в материала има продуктово позициониране)