Новата Мис Америка учи за радиожурналист и е дъщеря на затворник (снимки)

Дълго отлаганият, заради коронавируса, конкурс "Мис САЩ", се проведе в пълния му блясък. А красавицата, която сложи красивата корона е 22-годишната мис Мисисипи – Ася Брънч.

View post on Instagram
 

Предварителният съдийски кръг се проведе на 6 ноември от сцена в Грейсленд – дома-музей на покойната музикална легенда Елвис Пресли. Състезателките бяха с рокли от Sherri Hill и бански костюми от две части на SwimOutlet. След това, във финалната част на състезанието (на 9 ноември), Ася победи и останалите 16 финалистки.

View post on Instagram
 

Родена е на 5 май 1998 година.

„Израснах като дете на родител затворник. От финансовите и емоционалните трудности, с които се сблъсках, се научих да преодолявам препятствията по пътя си. Научих колко несправедлива е нашата правосъдна система. Научих, че много хора зад решетките всъщност не са за там. Научих, че системният расизъм всъщност наистина съществува. Научих, че лишаването от свобода е споделена семейна присъда.“, казва Ася.

View post on Instagram
 

Има приятел и той не е чернокож, дори е рус и със сини очи. Обича животните - има цели две кучета – Джонас и Титан, и често споделя техни снимки в Инстаграм.

Ася гласува в президентските избори тази година. И сподели снимка в Инстаграм как изпраща по пощата своята бюлетина.

Впечатли журито с мнението за това как може да бъде обединена американската нация и как да бъде върнато доверието в правителството и в медиите.