Участници от всички краища на света се срещнаха в Сандански миналата седмица, за да се състезават в един от утвърдените световни конкурси за красота - Miss & Mr Grand Sea World. 25 държави подадоха заявка за участие, но 4 от тях не получиха виза от българските посолства. Президентът на конкурса Чавдар Арсов призна пред медиите, че е силно разочарован.
На 28 юни в Летния театър в града се проведе финала, решен като амбициозно шоу със светлинни ефекти, много качествена музика и интересна сцена. Зрителите се се насладиха на красотата на участниците, а за доброто им настроение се погрижи младата сензация Тита.

Оценките на международното жури определиха за Мис и Мистър Grand Sea World Chloe Sanders от Австралия и Madhusudhan Ramnath от Индия. Мисис Grand Sea world стана Tetyana Smejko от Украйна, а Мис и Мистър тийн съответно Dóra Bányai от Унгария и Stivan Ivanov, носител на титлата Мистър тийн Румъния. В категорията за най-малките короната отиде при българската представителка - Ивона Дрянкова. Любимка на публиката се оказа представителката на Мозамбик, която журналистите с право нарекоха новата Наоми Кембъл. Веднага след участието си в конкурса, тя замина за Париж, за да участва в модни ревюта.


Оказа се, че Сандански наистина заслужава домакинството на този конкурс, защото участниците бяха силно впечатлени от забележителностите, хората, зеленината, минералните басейни… Организаторите се почувстваха горди от това, колко много от международните гости знаеха за пророчицата Ванга, за църквата, за местността Рупите. Националният директор на Татарстан беше гледала руският сериал многократно и ту обясняваше, ту задаваше въпроси, но успя да разпали всички с познанията си.

Голямата изненада за претендентите за корона и техните екипи обаче беше присъствието им на традиционна българска сватба. Навярно защото очакваха демонстрация, а станаха част от истинска такава, на която президентът на конкурса сключи граждански брак с миналогодишната Мис Русия. Церемонията беше пищна, красива, емоционална, с елегантна програма и специалното участие на популярната фолклорна изпълнителка Славка Калчева, която по желание на участниците в конкурса изпя големия си хит „Бяла роза“ два пъти, а те танцуваха българско хоро.

Четете още: Наоми Кембъл - майка на 48 (Снимка)