Автор
Woman.bg

Няма да повярвате! Елизабет II и снахите ѝ се гримират сами

Като кралица на Великобритания Елизабет II може да си позволи най-добрите гримьори на световно ниво. Въпреки това тя от десетилетия насам упорито държи сама да се грижи за макиажа си. Прави го с ясното убеждение, че се справя достатъчно добре.

Според Анджела Кели, един от най-близките асистенти на Нейно величество, Елизабет II съзнателно не ползва професионалните услуги на най-добрите в бранша, защото не изпитва нужда да го прави - смята, че се гримира достатъчно добре. Единствено за снимките на колената си реч, т.е само веднъж в годината, тя се оставя да бъде разкрасена в чужди ръце, пояснява Кели.

Обичайният грим на Елизабет II е в розовата тоналност и включва червило, лек руж и очна линия. А относно козметичните марки, на които Кралицата залага, традиционно те са само две - Clarins и Elizabeth Arden.

Няма как да не споменем, че и други членове на кралското семейство се гримират без чужда помощ. Визираме на първо място херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, която съвсем сама подготви дори сватбения си макиаж. Другата снаха на кралицата - Меган, се довери на известен гримьор за сватбения си ден, който специално долетя до Острова, но пък за настоящите си светски изяви се гримира предимно сама.