Ако все още има някой, който смята, че модерната визия днес се подчинява на правила, то веднага ще разбием представите му с последната тенденция в маникюра.

Перфектните нокти вече съвсем не са актуални – последното хрумване на жените, които държат да се отличават от тълпата, е зле поддържаният маникюр.

Да, абсолютно. Но това не означава начупени и ръбести нокти, а просто неравномерно и несиметрично поставен лак, който превръща нокътната плочка в поп-арт изкуство.

Всички сме виждали ръцете на Миша Бартън, близначките Олсън и Линдзи Лоън, които неведнъж са показвали олющения си лак, но така и не успяха да превърнат това в тенденция.

Е, сега това вече е факт. Всичко започна още преди около 2 години, когато за кратко отвъд Океана се заклеха, че това е новата визия на ръцете. Все пак жените не разполагат с неограничено време, за да поддържат визията си чак толкова съвършена.

Наскоро обаче британската дизайнерка Ейми Смиловиц се срещнала с някои от най-големите модни редактори в Лондон, които, заедно с ултра скъпите си тоалети и аксесоари, имали и олющен маникюр.

Малко по-късно тя си платила, за да постигне същия ефект и тази есен това е най-горещата визия на Острова, а дори и извън него.

Не са никак малко и звездите, които се появяват със зле изглеждащи нокти, при това на червения килим.

Сред последните беше Хилари Дъф, която само преди месец показа неподдържан маникюр в Ню Йорк. И това дори не й беше за първи път.

Хилъри обаче изобщо не се притесни от забележките за маникюра си и по-късно заяви, че несъвършенствата могат да бъдат красиви.

Одрина Партридж също показа олющен лак, при това черен и матиран. През пролетта на тази година тя невъзмутимо показа, че има собствен стил в това отношение.

Кейт Бекинсейл направи абсолютно същото няколко дни по-рано, демонстрирайки олющен маникюр в колата си.

А вие какво мислите за тази тенденция?