Обикновено слабите коси са чупливи и хвърчат на четирите посоки. От една страна са необходими грижи за подхранването й чрез енергийни шампоани, съдържащи екстракти от корени на жен шен, от зелен чай и витамин Е, както и биотин, про-витамин В5. От друга са необходими специални грижи при третирането й. А те са следните:

Шампоанът трябва да се отмива грижливо, като за изплакването отделяйте три пъти повече време от нанасянето му. След последната вода косата трябва лекичко да скърца между пръстите.

Четете още: Най-честите причини за косопад

Грижете се и за доброто кръвообращение чрез сухи масажи. Втривайте етерично масло от коприва или от розмарин, за да стимулирате кръвообращението.

Ако не разполагате с тях, ще ви помогне отвара от билков чай. Перфектната прическа, която имитира по-голяма плътност, е задължителна. Тънката коса не бива да бъде по-дълга от нивото на врата. Идеален вариант е подстриганата на венец коса с изтънен врат. Подстригването трябва да е стъпаловидно. Пяната, гелът и спреят правят косата да изглежда по-тежка. Впръскайте ги в корените й, а не в горната част на главата. Мийте косата с шампоан за обем. Накрая изплаквайте със студена вода, в която сте разтворили сок от половин лимон или 1 с.л. ябълков оцет.

Четете още: Нежна сватбена прическа. Вижте как!