Оптимална грижа за тънка коса

03 септември 2013 | 08:42
7806
2
2

Обикновено слабите коси са чупливи и хвърчат на четирите посоки. От една страна са необходими грижи за подхранването й чрез енергийни шампоани, съдържащи екстракти от корени на жен шен, от зелен чай и витамин Е, както и биотин, про-витамин В5. От друга са необходими специални грижи при третирането й. А те са следните:

Шампоанът трябва да се отмива грижливо, като за изплакването отделяйте три пъти повече време от нанасянето му. След последната вода косата трябва лекичко да скърца между пръстите.

Четете още: Най-честите причини за косопад

Грижете се и за доброто кръвообращение чрез сухи масажи. Втривайте етерично масло от коприва или от розмарин, за да стимулирате кръвообращението.

Ако не разполагате с тях, ще ви помогне отвара от билков чай. Перфектната прическа, която имитира по-голяма плътност, е задължителна. Тънката коса не бива да бъде по-дълга от нивото на врата. Идеален вариант е подстриганата на венец коса с изтънен врат. Подстригването трябва да е стъпаловидно. Пяната, гелът и спреят правят косата да изглежда по-тежка. Впръскайте ги в корените й, а не в горната част на главата. Мийте косата с шампоан за обем. Накрая изплаквайте със студена вода, в която сте разтворили сок от половин лимон или 1 с.л. ябълков оцет.

Четете още: Нежна сватбена прическа. Вижте как!

Още по темата

Коментари

2
  03 септември 2013 | 13:49 отговор
 

"Впръскайте ги в корените й, а не в горната част на главата." ??? Нещо не доумявам, нали все пак корените са в горната част на главате, дори по-скоро на скалпа е по-пеавилният изказ.

 
1 просто мнение
  03 септември 2013 | 10:04 отговор
 

"Тънката коса не бива да бъде по-дълга от нивото на врата. Идеален вариант е подстриганата на венец коса с изтънен врат. Подстригването трябва да е стъпаловидно." Във всякакви такива статии пише, че тънката коса трябва да се подстригва стъпаловидно. Не знам каква е логиката, тогава още повече стърчи и стои грозно(личен опит). И сега като имаме тънка коса, да я поддържаме късо цял живот...

 

Добави Коментар

Най-четени