Автор
Woman.bg

Основните тенденции в косите за 2015 – III част

Продължение - I част и II част

Сребристо русото е една от най-мощните тенденции в косите за тази година.

С него можете да изглеждате великолепно, ако се оставите в ръцете на професионалист. Имайте предвид, че това е може би един от най-капризните цветове за косата и по-агресивност върху косъма се конкурира единствено с изрусяването. Косата се обезцветява и след това се нанася сивкав тон.


Посребрената коса с разноцветни акценти в тона се приема от младите дами доста различно – някои са влюбени в този ефект, други не могат да разберат логиката на това умишлено да „състариш“ косата си.

Факт е обаче, че тази тенденция се налага все по-упорито и измества така популярните до преди месеци цветни кичури.

Пастелното розово, лилавото, зеленото и синьото в косите си отиват и отстъпват място на сивото.

Другата обещаваща тенднеция е доброто, старо платинено русо.

Всяка блондинка поне веднъж си се е представяла с много светлоруса коса, която Мерилин Монро наложи като вечна мода още пред повече от 50 години.

Разбира се естественият цвят на косата е от голямо значение при боядисването с платинено рус цвят. Ако по рождение сте били блондинки или просто имате по светъл цвят на косата, ще ви бъде по-лесно да се боядисате в платинено. Ако имате естествена тъмна коса, имайте предвид, че платинения цвят ще изисква висока издръжка при вас. Още при самото първоначално обезцветяване и боядисване, ще се наложи да си направите доста процедури, за да достигнете желания платинено рус цвят. След това, когато започнат да растат, корените ви ще бъдат доста по-тъмни, което няма да изглежда добре. Така че бъдете сигурни в избора на цвета на косата си, преди да направите решителната крачка.