Студеното и мрачно време навън предразполага повече към застояване на закрито.

Да ви кажем честно, този факт ни най-малко няма да ни смути. Ще използваме момента да се заиграем в кухнята и да си приготвим домашна маска за лице.

Продуктът, който си избрахме днес е картофът.

Картофите имат високо съдържание на калий и витамини и са особено богати на витамин C.

Но трябва да се има предвид, че младите картофи имат по-малко токсични химикали и когато си правим маска от тях е добре да ги избираме по-млади.

Картофите действат като елексир за мазната кожа.

Един сварен картоф се смачква на пюре, прибавят се по 1 супена лъжица зехтин, глицерин и нишесте. Сместа се увива още топла в марля и се налага плътно върху добре почистеното лице. След 20 минути се изплаква обилно с хладка вода.

Тази маска е подходяща за отпусната и застаряваща кожа.

Маска от суров настърган картоф също действа изключително добре на сухата и лющеща се кожа. (Препоръчва се за хора с чувствителна кожа и такива, които са склонни към алергии. )

На суха и с лош тен кожа добре действа маската от 3 супени лъжици настъргани сурови картофи и по 1 супена лъжица неварено мляко, тоалетни трици и олио.

Отоците и тъмните кръгове под очите могат да се тушират също със силата на картофа.

Вземeте един картоф, сварете го (може и с обелките), след което го разрежете наполовина и като поизстине го сложете под очите си.

Легнете си и го оставете да действа около половин час.

Още един вариант за премахване на тъмните кръгове под очите:

Измийте един картоф, без да го белите, и го настържете на най-ситното ренде, което имате.

Вземете две чаени лъжички от пюрето и го смесете с две лъжици брашно и една супена лъжица прясно мляко.

Поставете по една супена лъжица върху всяко око и лежете в спокойно положение, без да мърдате и да говорите, в продължение на двадесет минути. Така осигурявате и пълен комфорт за тялото и ума си.