Pin-up и присъщият му безгрижен дух е на мода вече много години, но това лято фотографите, стилистите и звездите го превърнаха в един от най-актуалните стилове.

Затова допринесе и Кейти Пери с пинъп-хита на това лято California Girls. Обърнете внимание на сладкия й и наивен стил, граничещ с гротеската. Прическата е от ключово значение за образа. Може да ви се наложи да отделите часове за къдрене, тупиране и оформяне на косата в pin-up стил.

Кейти Пери обаче е избрала по-прост вариант – големи къдрици, завит навътре бретон и лента или цвете за украса. Ако нямате бретон, просто завийте върховете на косата навътре от всички страни. Точно тази прическа е била предпочитана от Бети Пейдж, най-известната фетиш и pin-up манекенка на 50-те години.

Pin-up гримът


Класическият грим в стил pin-up включва очна линия, тънко изскубани вежди, завити или пък изкуствени мигли, ярко червено червило и лак за нокти в същия цвят. Червеното червило отива на всички, най-важното е да изберете подходящия за вас оттенък (най-добре с помощта на специалист).

Кейти Пери пресъздава чудесно този образ – завита нагоре очна линия, розово-алено червило и подчертани вежди. Други почитателки на стила са Гуен Стефани, Роуз Макгоуън, Кристина Агилера и Дита фон Тийз.



Не забравяйте и фон дьо тена. Цветът на лицето ви трябва да е идеално равен и малко по-блед от нормалния, използван в ежедневния грим. Така очите и устните ще се открояват повече. Дита фон Тийз знае това много добре и използва цял арсенал средства, за да не лъщи кожата й и да изглежда като порцеланова. За да постигнете същия ефект, ползвайте основа за грим за комбинирана кожа (тя ще попие излишната мазнина) и хайлайтър (за изсветляване на необходимите участъци).

Подготвяйки се за летен купон в pin-up стил, погрижете се и за здравето си – освен защитен крем против слънце ще ви трябват и черни очила. Дебелите рогови рамки или пък очилата с подчертана горна дъга и заострени външни върхове ще допълнят идеално образа ви. Но не забравяйте, че pin-up е преди всичко настроение – игриво, романтично, строго или сексуално – вие избирате! Гримът и прическата ще ви помогнат да си създадете такова настроение и да го запазите през цялата вечер.

Повече за грима на Кейти Пери гледайте в клипчето по-долу: