Автор
Woman.bg

Пластичен хирург изчисли коя e най-красивата жена за 2019

Д-р Джулиан де Силва е един от най-прочутите пластични хирурзи в света и несъмнено той е от мъжете, които умеят да оценяват женската красота и да изтъкват достойнствата на дамското лице. Ето защо редица издания се обръщат към него, а днес ще ви покажем кои са 10-те най-красиви жени в света за 2019-а според неговата лична статистика. Той изчислява хубостта на звездите в проценти, знаейки мъжете какви черти харесват в женското лице. Хирургът използва формулата на „Златното сечение“, с която се измерва разстоянието между носа, брадичката, устните, челото и челюстта. Ето кои звездни дами се доближават най-много до идеалното съотношение:

Според това изследване еталонът за красота за 2019-а е моделът Бела Хадид. Тя е най-близо до съвършенството. Любопитен факт е, че редица специалисти твърдят, че красотата и съвършенството на Бела не е резултат от добри гени, а от напредъка на козметиката и пластичните корекции. Кой знае, може лично д-р Силва да е оперирал моделката.



Веднага след Бела по съвършенство на лицето се нарежда Бионсе. Останалите красавици в топ 5 на класацията са: Амбър Хърд, Ариана Гранде и Тейлър Суифт.



Във втората петица са звездните дами: Кейт Мос, Скарлет Йохансон, Натали Портман, Кейти Пери и Кара Делевин.



Любопитна подробност е, че в класацията не е включена нито една представителка от клана Кардашиян. Според множество проучвания на американски социолози, Ким и Кайли Дженър са най-сексапилнте дами в очите на мъжете.

Формулата на „Златното сечение“ е била използвана още в древността от гърците, но идеалните пропорции и съотношение са се изменили значително през годините. Но освен чистата математика, д-р Джулиан де Силва преценява красавиците и според личните си естетически предпочитания, които също се променят с времето. През 2016 г. той бе обявил за най-красива жена в света Амбър Хърд.

А кой е вашият фаворит и мислите ли, че красотата трябва да се измерва в перфектни математически съотношения?



Четете още: Дъщеря на наши изселници стана "Мис Турция"