Пластичен хирург развенча 5 мита за операцията "лисичи очи"

Един атрактивен тренд в пластичната хирургия се радва на особена популярност в последно време. Става дума за т.нар. мода на "лисичите очи", известна още като бадемовидни очи - леко скосени и във формата на бадем. Подобен уникален разрез рядко е естествен. Може да го наподобите чрез макиаж или различни трикове. Трайното решение за поглед а' ла Бела Хадид обаче е латералната кантопластика. Това е хирургична техника за промяна на страничния кантус – ъгъла, където горният и долният клепач се съединяват, образувайки хоризонтално V. Сещате се – когато с пръстите на ръцете опъвате очите към слепоочията за преувеличен резултат.

Процедурата трае около 45 минути. Използват се биоабсорбируеми мезокинци, които са разградими в организма и напълно безвредни. Интервенцията се прави с местна упойка и, разбира се, игла. Ефектът от дръпнатите очи е с продължителност от 6 до 10 месеца. По желание след това процедурата може отново да се повтори. На нейните услуги, миналата година, се довери дори и една от звездите на родния шоубизнес - Джулиана Гани.

View post on Instagram
 


Дали наистина всичко е толкова просто и безопасно, както се твърди? Ето какво казва по въпроса Отари Гогиберидзе - пластичен хирург, главен лекар на клиника "Време за красота", развенчавайки пет основни мита за „лисичите очи“:

Мит 1. "Лисичи очи" са подходящи само за момичета с азиатски тип външност

Всъщност доста често момичетата с азиатски разрез на очите прибягват до такава техника за коригиране на външните ъгълчета на горните клепачи, за да подчертаят формата на окото и да направят погледа си по-изразителен. Истината е, че всички момичета могат да направят тази операция, независимо от етническата им принадлежност.

Мит 2. "Лисичи очи" - основната тенденция на пластичната хирургия през последните години

Говоренето за тенденции в пластичната хирургия не е съвсем правилно. "Лисичи очи", "котешки очи" са само ново име за онези манипулации, които са правени преди 10 и 15 години. Но напоследък наистина говорим много за "очите". Но истинската причина да говорим толкова много днес за този тип интервенции, наричайки ги "лисими очи", е топ моделът и звездата в социалните медии Бела Хадид, на чиито хищни изтеглени нагоре очи се възхищават милиони абонати. За да искат да изглеждат като нея, очевидно върху външния вид на това момиче са работили най-добрите пластични хирурзи в света. В допълнение, такъв отворен, повдигнат нагорен клепач винаги е изглеждал добре на снимки, което е изключително важно за блогърите и инфлуенсърите. Феновете на този тип кантопластика обаче трябва да са наясно, че всеки има различен тип изражение и че тази форма на очите не отива на всички.

Бела Хадид

Мит 3. "Лисичи очи" може да направи всеки козметолог, тъй като е много проста техника

Ефектът "Лисичи очи" се постига само с помощта на оперативна интервенция, а не чрез други козметични методи. Те само могат да наподобят този ефект, но не и да го постигнат.
Ендоскопското повдигане се постига чрез малки разрези в в зоната на слепоочията, кожата и мускулите се повдигат и зашиват, като по този начин се създава желаната форма на външния ъгъл на окото.

Мит 4. След операцията "лисичи очи" не остават белези

Съществуват различни техники за създаване на "лисичи очи" и вероятността от образуване на белези зависи от избраната техника. Ако се извърши пълноправен ендоскопски лифтинг, тогава се правят разрези в скалпа, където те остават почти невидими. По това се различава от популярната „лека версия“ - там разрезите се правят на видно място, над горната вежда. Разбира се, всеки пациент има свои индивидуални характеристики на кожата, но разрезът във всеки случай е нарушение на целостта на кожата, което не може да премине без следа. След повдигането винаги съществува риск да останат хематоми и малки белези.

Мит 5. След операцията "лисичи очи" има ослепели момичета

Да, в интернет има истории на ужасите, в които се разказва са момичета, загубили зрението си, след като са се подложили на въпросната хирургична интервенция. Трябва да разберете, че безопасността на вашето здраве пряко зависи от това на кого се доверявате и в чии ръце се оставяте. Манипулациите в кабинетите на инстакозметолози, които предлагат достъпни цени, но нямат подходящото образование и опит, наистина могат да доведат до непредсказуеми последици и рискове за здравето. Въпреки че професионалната интервенция струва много повече, опитният пластичен хирург, извършва цялата необходима предоперативна диагностика, работи в екип с професионално проверен медицински персонал и отговаря за резултата и здравето на пациента както по време на операцията, така и по време на рехабилитационния период.

View post on Instagram
 

Четете още: Джулиана Гани не прилича на себе си. Дръпна си очите