Автор
Веселина Петрова

По традиция пак оплюхме новата Мис България, ама не си признаваме, че имаме поне 3 приятелки със силиконови устни...

Преди броени дни избрахме новата Мис България. И естествено, веднага след като името бе обявено, започнаха и коментарите. Ама не била хубава, твърде много филъри имала, твърде много изкуствена била, по-хубави имало даже по улиците... Ами има! Явили ли са се на конкурс за Мис България? Не са! Тогава?

Не мога да разбера що за хора сме. Все нещо сме недоволни. Трудно се хващаме на работа, но ако е за мрънкане – цена нямаме.
Но пък даваме луди пари, за да подарим на детето нови гърди или устни за абитуриентския бал. Вие това приемате ли го?

21-годишната Венцислава Тафкова, която спечели короната, се занимава с мода от години, а в момента е студент в специалност „Туризъм". Сигурно не ѝ лесно след цялата злъч, която се изля по нейн адрес. В интервю по една от телевизиите днес тя сподели, че се старае да обръща внимание само на позитивните коментари.


На негативното говорене в социалните мрежи обаче не издържа шефката на агенция „Интерсаунд/Интермоделс” – Ирина Папазова. Тя избухна във фейсбук с гневен коментар.

„Скъпи приятели, неприятели, колеги, медии и всички, които по един или друг повод сте в този профил. Ще направя само един коментар и ще приключа темата за така наречените корекции. Ако въобще наричаме филъра корекция, значи 80% от нас сме коригирани. Другите 20% просто нямат пари да го направят. Хайде да не се държим като щрауси, които не виждат какво се случва! Всичко около нас е трагично, айде да си го кажем вече! Жените се правят, а плюят другите. Мъжете масово отричат, че харесват тези жени, и изведнъж ги виждаме точно с такива. Всеки един от тях има, ако не жена, сестра, че и майка вече. Медиите дават само такива от сутрин до вечер по всички предавания... Ние имаме над 30 успешни модели зад граница, които за 15 години никой не потърси за интервю! Защото не са скандални и не са брутални.”, написа Папазова.


И заяви, че от 10 години, че и повече, корекциите не са забранени в конкурсите за красота. „Венецуелки, американки и много други от години наред си правят редица корекции преди конкурсите!”

"Хора, стига с тази злоба. Момичето е хубаво. Аз съм майката на представителката на мис Плевен. Имах честта да присъствам на конкурса. Аз лично я харесах. Момичето е с класа и самочувствие, което отговаряше за конкурса! Успех й пожелавам!", написа Nikolinka Georgieva във фейсбук.

Разбира се, като при всеки конкурс, винаги ще има недоволни. Винаги ще има съмнения. Затова според мен е най-добре хората да имат прави да избират своята фаворитка. Така ще се види дали има голямо разминаване между вота на публиката и този на журито. Макар че то, нали знаете, и вотът може да бъде манипулиран... Така си мислим ние! А докато си мислим така, все няма да сме доволни от това, което ни се случва.

Сладка е короната, но е и тежка. Освен радост, носи със себе си и куп неприятни изживявания. Но това са рисковете на професията.