Замисляли ли сте се, че когато избирате червило трябва да го изберете според цвета на кожата си, а не според това кой цвят червило първо хваща окото ви в магазина? Има толкова различни нюанси червила и избора винаги е доста труден.

Правилно подбраното червило прави устните по-секси и ги кара да изглеждат по-сочни и големи.


Обикновено една дама избира цвета на червилото според дадения повод и дрехите си. Но цвета на кожата играе изключително важна роля при избора на червило.

Аз съм със светла коса, светли очи и светла кожа и винаги се насочвам към телесни или розови нюанси, но това, че на мене ми харесват не означава, че ми стоят добре…

Днес ще обърнем внимание на дамите с по-тъмна кожа. Те трябва по-внимателно да подбират цветовете на своите червила.

Неутралните цветове например могат да помрачат цялото им лице и да развалят и най-изпипания тоалет.

Брюнетките и жените с по-тъмна кожа е добре да заложат на следните цветове:

По принцип тъмните червила и ярките тонове състаряват и са подходящи предимно за вечерен грим или за по-зрели жени.

Шоколад: Ако искате да постигнете тъмен и вечерен изглед на лицето си, нанесете цвят какао или тъмен шоколад. Дори смолистото кафяво може да допълни добре тъмната кожа на една жена.

Грозде: Гроздовият цвят на червилото ви ще добави сексапил на вашето лице. Можете да използвате червило или гланц за устни в този цвят. Особено подходящ за партита и вечерни празненства!

Класическо червено: Разбира се, този цвят допълва най-добре вечерната рокля. Но работещите жени също могат да го използват в комбинация с блуза в светъл нюанс. Виненото и тъмното червено също са подходящи цветове.

Бургунд: Наситените винени нюанси са идеални за смелите дами.

Оранжевите и кораловите нюанси ще придадат свеж и младежки вид на жените с по-тъмна кожа. Те трябва да избягват млечните или тебеширени цветове и въобще всичко с много бяло, защото контрастът с тъмната кожа, ще е доста стряскащ.

Искате да бъдете красива и неотразима?

Тогава трябва да внимавате какъв грим поставяте върху лицето си, но то задължително трябва да е комбинирано с правилен цвят червило.

ВИДЕО УРОК: