Ех, ако можеше всяка сутрин да се измъкваш изпод чаршафите с перфектен тен и ослепителна грива. Мечтаеш си за това, нали?

Неслучайно хората са казали, че сънят е здраве. Той е вълшебникът, който те кара да изглеждаш страхотно от главата до петите.

Известно е, че деленето на кръвните и кожните клетки се ускорява многократно (до 200-300%), докато спим.

Така че това е идеално време да нанасяш продукти, които ще подобрят кожата и косата ти, тъй като активните съставки ще проникнат по-дълбоко и ще действат по-добре.

Подхрани косите си

Послушай този подсилващ косите съвет

Мократа коса е застрашена повече от накъсване, така че ти препоръчваме да измиваш гривата си вечер и да я оставиш да изсъхне на въздух, преди да си легнеш.

Честото използване на сешоар или излизането навън с влажна коса може да увреди косъма.

Притесняваш се, че тя е загубила своя блясък? След като я измиеш, нанеси спрей без отмиване, с който косата ти ще засияе отново.

Направи си мини масаж на главата

Масажирането на скалпа засилва притока на кръв към косата. Това помага на космените фоликули да получават хранителните съставки, от които се нуждаят, за да растат здрави и плътни през нощта.

Как да действаш: леко притисни палците си към главата близо до тила и масажирай с кръгообразни движения. След това разпери двете си ръце отпред и с върха на пръстите започни да масажираш по линията на косата и продължи към темето.

Копринени коси

За интензивна, дълбоко подхранваща терапия, нанеси малко масло за коса, което ще проникне добре в краищата, докато спиш, и ще ги заздрави. Не забравяй да сложиш кърпа върху възглавницата, за да я предпазиш от зацапване.

Направи мегаобем

За да осигуриш на корените повдигане, без да причиниш накъсване, ето един добър съвет: вържи косата си на висока опашка, като използваш мека връзка (и в никакъв случай ластик, който може да накъса нежните ти коси, когато мърдаш през нощта).

На сутринта ще си приятно изненадана от резултата.

Тъй като сутрините могат да бъдат много забързани, вечерта е перфектна за спа терапии:

Успокой очите

Поглези се с релаксираща околоочна маска. Нанася се с леки потупвания и моментално освежава деликатната зона около очите.

Заличава сенките и намалява подпухванията. Комбинирай я с подходяща хидратираща маска за лице.

За цялостна релаксация

Няма нищо по-отпускащо и тонизиращо от вана (или дори обикновен душ) преди сън. Добави ароматни таблетки за вана, които щом докоснат водата, се превръщат в хиляди блестящи балончета и нежно ароматизират кожата ти.

Освежи и изглади кожата си

Възстанови повредите от деня

През нощта тялото ти се опитва да се възстанови от дневните токсини (смог, замърсяване, тютюнев дим, стрес). Подсили този процес, като нанесеш върху добре почистена кожа нощен хидратиращ крем против несъвършенства.

Спи и изгони бръчките

Вечерта е най-доброто време да използваш продукти против стареене на кожата, тъй като някои съдържащи се в тях съставки са по-малко ефективни, когато са изложени на слънчева светлина, посочват дерматолози.

Погрижи се за очите, преди да си задрямала

Намали вероятността да се събудиш с тъмни кръгове, зачервени и подпухнали очи, като преди да си легнеш, нанеси с леки потупващи движения околоочен крем против бръчки.

Сложи си и защитаваща очите маска през нощта. Случва се да търкаш очите си, докато спиш, което може неприятно да те изненада с тъмни кръгове, когато сутрин се погледнеш в огледалото.

Да поговорим за възглавницата

Спането върху сатенена калъфка на възглавницата освен че е супер приятно, може да помогне в борбата срещу бръчките. Искрено ти я препоръчваме.

Но ако имаш проблемна кожа, я смени с памучна, тъй като тя ще поема по-добре потта и мастната секреция, отколкото останалите материи.

Придай обем на устните си

Капни малко вода върху устните си и след това веднага ги намажи с балсам, за да се запази влагата. Или просто отвори ампула витамин Е и нанеси отгоре. Тъй като (вероятно) не говориш и ядеш, докато спиш, маслата ще попият отлично.

Източник: cosmopolitan.bg