Автор
Woman.bg

Подмладяване с фротокс – последният писък на модата

Един нов тренд в сферата на разкрасяването набира все по-голяма популярност с тенденцията да се превърне в най-горещия хит на 2019 г.

Неговото име е фротокс (frozen и botox – замразяване и ботокс) – форма на криотерапията, която представлява метод на "замразяване" на кожата с течен азот.

Ефектът е подобен на този при ботокса, но има някои особености, свързани с ниските температури. Благодарение на метода се постигат няколко основни фактора:
- Стимулиране на кръвообръщението;
- Редукция на подкожната мазнина;
- Тонизиране на кожата.

View post on Instagram
 

Защо фротоксът е безопасната алтернатива на ботокса

Фротоксът действително е алтернатива на ботокса най-вече с това, че при него не се прилагат токсични продукти. Един сеанс на фротокса продължава от 10 до 20 минути. При процедурата студена струя течен азот се насочва към проблемните зони на лицето, което предварително е почистено в дълбочина. Това води до рязко понижаване на температурата и до свиване на кръвоносните съдове.

View post on Instagram
 

Как действа течният азот

Течният азот действа на група нерви. Това са нервите, отговорни за управлението на лицевите мускули. Той „приспива” въпросните мускули, които се отпускат и бръчките се изглаждат. Премахва и петната по нея.

Ефектът е изумителен! той проявява на момента и е устойчив в продължение на четири-пет месеца. От своя страна вкараният в организма азот се усвоява постепенно и по естествен начин, без да оказва каквито и да било вредни последици.

Кожата придобива изклюбително мек, нежен и сияещ вид.

Четете още: Как се променя кожата след 30-ата годишнина