Летните градински деликатеси са по вкус на всяка една кожа. Резултатът ще ви зарадва, лицето ви ще сияе, а тялото ви ще скача от радост!

Сливата - отлично козметично средство за грижа за кожата на лицето

Почистете една слива от кожичката, премахнете костилката и раздробете средата.

Сливата има лифтингов ефект, матира, стяга порите, разглажда бръчките, отстранява хиперпигментацията и способства изглаждането на неравностите, които остават на кожата след акнето. Плодовете трябва да са зрели. Киселите сливи могат да се използват само тогава, ако кожата ви е мазна, а за нормална и суха подхождат само сладките сортове.

Избелваща лифтинг-маска. Смесете намачкана на каша слива с 0,5 ч.л сметана и 1 ч.л нишесте. Нанесете на почистено лице за 20-30 минути, а след това махнете с памучен тампон, напоен със слаба чаена заварка.

Тонизираща маска
. Смесете 1 ч. л. свежоизтискан сливов сок с яйчен жълтък. Разпределете тази маса на лицето, подръжте 20 минути, измийте първо с топла, след това с хладка вода. След курса от 15-20 процедури 2 пъти в седмицата кожата ви ще стане копринена, ще се подобри цвета на лицето, ще се изгладят дребните бръчки.

Пъпешов разкош

Пъпешът премахва лющенето и подхожда за грижа за кожата от всеки тип на всяка възраст. А неговият сок - отличен възстановяващ тоник за кожата с признаци за фотостареене.

Маска след тен. Смесете 2-3 сл. от меката част на пъпеша с 1 с.л сметана и яйчен жълтък. Протъркайте лицето и шията със сок от пъпеш, а след това на 3 слоя нанесете приготвената маска, оставяйки всеки предишен слой да изсъхне. След 30 минути измийте с топла вода.

Четете още: Нахранете кожата си с диня (II част)

Вишнева глезотия

Свежата вишна е отлично средство за подобряване на цвета на лицето и грижата за младата, склонна към мазна кожа с разширени пори. В древни времена славянските красавици нерядко използвали вишневия сок вместо руж, а още готвели от меката част на вишните маски за лице. След тях кожата става гладка, чиста и матова.

Четете още: Ефектен мраморен маникюр

Маска за проблемна кожа. Изтискайте сока от зряли, почти черни вишни. Напоете марлена салфетка и я сложете на лицето, избягвайки областта около очите. След 20 минути измийте с хладка вода.

Маска свиване на порите
. 2 с.л вишнев сок смесете с неголямо количество нишесте и картофено брашно, за да получите сметанообразна кашица. Нанесете маската на лицето и шията, след 20 минути измийте.