Кокът е като швейцарското ножче – винаги и навсякъде може да послужи добре.

Тази прическа може да се направи от почти всички дължини коса и да внесе стил във визията ви, независимо то повода и неговата официалност.

Имаме празнично предложение за вас – кок в съчетание с нежно накъдрена горна част на косата.

Стилизира се лесно. Единствените усилия, които се налага да приложите са в работата с машата и елегантното увиване на кок.



Нека косата ви е добре подготвена за тази прическа. Ако по природа е много суха или стърчаща, нанесете с една идея повече омекотяващ балсам след измиването с шампоан. В случай, че косата ви е без обем, използвайте мус, придаващ обем и изсушете със сешоар и кръгла четка (или просто изсушете косата с надолу главата).

И така, нека започваме...

С гребен разделете горната част на косата на две части – едната по-голяма от другата. Уверете се, че пътят, който ги разделя е съвършено прав. По-голямата част коса (няма значение дали пада от лявата или от дясната страна на лицето) е частта, която ще навивате с маша.



Вържете останалата коса назад, за да не ви пречи докато правите къдриците.

От участъка с коса, който ще навивате отделете кичур. С маша или тънка преса (каквато е показана на снимката) го захванете от основата на корените и издърпайте непосредствено преди края му. Именно там завъртете веднъж машата/пресата и задръжте. Трябва да се получи нежно навит участък в самия край на кичура.



Повторете процедурата и с останалата част от косата, която сте отделили на една страна.



След като сте готови с леките къдрици, се захванете с втория етап от стилизиране на прическата. Хубаво срешете прибраната до преди малко коса и я захладете назад. Вържете я на опашка.



Оформете кок, както ви е най-удобно – просто навийте опашката около ластика или с помощта на малки фиби застопорете косата кичур по кичур под под ластика (всяко кичурче минава над ластика и краят му се подпъхва отдолу с фибичка ). На снимката е показан именно този вариант на кок.

С помощта на пръсти леко „раздърпайте” къдриците и ги подредете. Добра идея е да ги оплетете една в друга, за да се получи един цял кичур с нежна, хаотична букла в края си.

Завършете прическата с фиксация с лак за коса.