Идват празници и със сигурност ще търсите красив и стилен вариант на прическа, която да подхожда на дългата ви коса.

Подобна задачка-закачка може да се окаже истинско предизвикателство, тъй като дългата коса обикновено изисква сериозна професионална намеса.

Както всеки път, така и този ще ви вдъхнем кураж – с по-смел размах и въображение можете да създадете нежен шедьовър от собствената си коса.

Но пред това, нека ви дадем някои основни насоки за грижа за дългата грива:

- Избягвайте ежедневното ползване на сешоар или разресване без преди това да сте сложили подходящи продукти.

- Не събирайте често косата си на стегната конска опашка. Това стресира корените на косата и може да доведе до косопад.

- Стремете се по-често да избирате по-меки средства за стилизиране, като вакса за коса, стилизиращ крем или лак за коса с по-слаба фиксация.

- Правилното подхранване е в основата на силната и красива коса. Най-добрите подхранващи вещества за косата са витамин С, биотин, силициев диоксид, цинк и фолиева киселина.

А ето и малко идеи за красиви, модерни и най-вече супер женствени фризури, с които да заблестите по време на празниците.

Обърнете главата си надолу и без да сресвате косата, я хванете по желание с ластик или с ефектна шнола. Не оставяйте твърде много стърчащи коси, идеята е да изглежда небрежно вързана, не умишлено рошава.

Сплетете задната част на косата си на рибена кост или на стандартна плитка. Предната част започнете отляво или отдясно и я сплетете по дължината на челото си, стигайки чак зад ухото. Ако останат кичури извън плитките, просто ги накъдрете и сте готови!

Навийте косата си на едри ролки и я изсушете. Можете да използвате стилизант, за да не загубят къдриците формата си през остатъка на деня, но дори това да стане, видът ви няма да пострада никак. Просто в един момент ще се окажете с романтично загатнати къдрици.

Направете си бретон, който в средата си пада малко под веждите, а отстрани става все по-дълъг. Ще видите как погледът ви ще се промени.