Старателно оформена права коса с гъст бретон – тази прическа е особено актуална през настоящия зимен сезон.

Има изключително нежен и женствен вид и ще ви помогне да подчертаете естествената красота на косата ви. Закръгленият бретон придава жизнен и модерен вид на прическата.

Музи на образа:

Кейти Холмс, Ан Хатауей, Кийра Найтли

Оформяне на прическата:

1. Изправянето на косата започва от долните кичури, затова повдигнете горния слой и го закрепете с шнола. Изправяйте кичур по кичур. Кичурите трябва да са достатъчно тънки, иначе рискувате да оставите част от косата недокрай изправена.

2. Преди да започнете изправянето, напръскайте косата със защитен спрей са високи температури.

3. С помощта на преса изправете всеки кичур от корените до върха. Пресата се прекарва плавно по цялата дължина на косъма.

4. Спуснете бретона. За да изглежда гъст, разделете го на два-три слоя при изправянето. При прокарване на пресата загъвайте връхчетата навътре, за да постигнете закръглена форма. Колкото по-тънки са обработваните кичури, толкова по-естествено ще изглежда прическата ви.

Професионален съвет:

За тази прическа жизнено необходима е добре оформената подстрижка. “Класическият стил” е подходящ за всякакъв тип коса, но стои най-добре на тънка и естествено чуплива коса. Прическата е уместна за всички възрасти, тъй като акцентира вниманието върху лицето и го изтъква в най-добрата му светлина.

Грижи:

При оформяне на прическата не ползвайте твърде много фиксиращи средства, за да не намалите блясъка на косата.

Малка тайна:

За да изглежда прическата така, сякаш току-що сте излезли от фризьорския салон, изправяйте косата поетапно на малки кичури. Изправянето се прави по цялата дължина на косъма, от корените до върха.