Автор
Woman.bg

Прически за новата 2012 година: Аристократката

Косата е инструмент, с който можете да прелъстявате и да покорявате сърца“, казва международният арт-директор на марката NIVEA и гуру във фризьорското изкуство Сали Брукс. И тя несъмнено е наясно какви прически ще имат най-зашеметяващ ефект през новата 2012 година!

В поредица от материали ще ви предложим няколко варианта от арсенала на Сали, с които със сигурност ще съберете мъжките погледи.

Прическа №1. Аристократката



Дженифър Лопес обожава обемните прически. И те са изключително подходящи за специални случаи – изглеждат тържествено и в същото време дръзко и креативно. На пръв поглед може да ви се стори, че тази прическа се прави трудно. Но всъщност не е така – с помощта на инструкциите ще се справите без проблем.

Инструкциите на Сали Брукс

1. Разделете косата на две части перпендикулярно на пътя и закрепете предната част с шнола. Тупирането започва от задната част на главата. Взимайте кичурите отгоре надолу и ги тупирайте един по един с гъст гребен. Трябва да постигнете доста голям обем.

2. Вече тупираната коса навийте на „охлюв“ на тила и я закрепете с фиби. Фиксирането започва от долната част, постепенно добавяйте фиби и нагоре.

3. Време е да се заемете с кичурите от предната част на главата. Изваждайте кичурите един по един и ги тупирайте старателно. Когато приключите, напръскайте с лак.

4. Внимателно разпределете тупираните кичури, заглаждайки ги леко с ръце. Подредете върху обемния кок на тила нещо като какавида и закрепете с дълги фиби, отново започвайки от долната част. Отгоре също фиксирайте с фиби, можете да ги махнете, след като напръскате с лак.

Съвет: не правете прическата твърде подредена. Вижте Джей Ло – стилистът й е създал ефект за лека небрежност и това придава особен чар на образа й.