Автор
Woman.bg

Прическите на 2012 г. - престъпна небрежност (част 3)

Вече ви представихме първа част и втора част на материала за прическите, които ще бъдат модерни през 2012 г.

Днес продължаваме с още идеи за модни фризури.

Дебела плитка



Плитките, рибените кости и различните прически, ползващи ги за основа, си остават актуални и през идния сезон. На дефилетата на Moschino, Valentino, John Galliano, Michael Kors, Vivienne Westwood и други модни къщи моделите показаха небрежно разрошени плитки, както естествени, така и изкуствени или изплетени от удължена коса.

Един от най-модерните варианти на тази свобода и естественост в прическата е дебелата плитка. „Нанесете малко пяна за придаване на обем на влажна коса, преди да започнете с плетенето и подсушете със сешоар“, съветва ви стилистът Кен О`Рурк. „После разделете косата на малки кичури и ги накъдрете с маша или преса, от разстояние до корените от 5-7 см. Загладете леко с четка и сплетете хлабава плитка, фиксирайки края с тънък ластик. После разрошете плитката, за да й придадете повече обем, „търкаляйки“ я по цялата й дължина между дланите си. При желание добавете в към плитката диадема, панделка или други аксесоари“.

Френски кок



Джесика Алба е една от малкото холивудски диви, които се справят еднакво добре с официалния вид и ежедневния. На „Златен глобус“ тази година актрисата показа една излизаща от мода прическа – елегантен френски кок. Впрочем на модния подиум бяха демонстрирани и други варианти на тази класическа фризура – екстравагантен френски кок с небрежно тупиране или свободно висящи кичури от челото и слепоочията.

„Правейки класически френски кок, не забравяйте да ползвате средства за блясък, например лосиони“, съветва стилистът Гарен. „И за да бъдете в крачка с модните течения, забравете за идеалната гладкост – тупирайте кичурите над челото и ги подредете настрани на мека вълна, прибирайки внимателно краищата в кока отзад“.

Нов поглед върху ретро-прическите



Стилът ретро винаги е вдъхновявал почитателките на модата с невероятната си женственост и изтънченост. Например хубавицата Шарлийз Терън се показа на „Златен глобус“ с ретро-прическа, украсена с диаманти.

През идния сезон особено актуални ще бъдат прическите в стила на 1920-те и 1950-те години, възпяващи бохемския живот и революцията на Dior. Особен шик придават изкуствените опашки, оформени на фитил или кок, както и аксесоарите към тях – дантелени панделки, диадеми и ленти. Най-дръзките дами могат да пробват висок обем на косата, комбиниран с френски кок или пусната коса.

„Прическата със страничен път, леко тупиране и ниска опашка в стил 1950-те години е уместна както за парти, така и за работа“, казва стилистът Гарен. „Прави се лесно. Навийте кичурите на умерено горещи ролки със среден размер. Когато ролките изстинат, свалете ги и внимателно срешете кичурите. Разделете косата на страничен път и тупирайте за обем на върха на главата. Съберете косата назад и я закрепете заедно с изкуствената опашка на нисък кок с помощта на фиби. За финал напръскайте със силно фиксиращ лак“.