Автор
Теодор Муховски

Прост и ефективен трик против бръчки за шепа стотинки

За много хора появата на бръчки с възрастта е проблем, с който се опитват да се борят с помощта на скъпа козметика. А малко дами се сещат, че в хладилника си държат един продукт, който струва стотинки, но оказва чудотворен ефект върху кожата.

Може би вече се досетихте, че става въпрос за яйцето.
Кремове, серуми и процедури за бръчки са свързани с огромни разходи, които не всеки може да си позволи или просто не иска да дава много пари. Естественият и ефективен начин за подмладяване на лицето с помощта на кокошето яйце е известен от поколения.



Яйцето е вечен символ на живота, заемащ важно място както в световните религии, така и в много магически ритуали. То е истинска биологична батерия, която осигурява набор от хранителни вещества и основни елементи.

Сурово пилешко яйце може да се нанесе външно върху кожата, а ефектите от подобно лечение са чудесни, често пъти са много по-добри от скъпата козметика от магазина.

Яйцето като козметично средство

Производството на колаген и кератин в епидермиса се основава на сярата. Едно яйце е отличен източник на този елемент.
Фосфорът, калият и наситените мастни киселини, получени от яйцето, подхранват кожата на лицето.
Яйцето е богато на витамин А, който предотвратява развитието на бактерии, почиства порите и помага за ексфолирането на епидермиса.
Витамините от група В подпомагат оздравителния процес и деленето на клетките.
Яйцето също е източник на аминокиселини, които овлажняват кожата, което помага да се възвърне еластичността и стегнатостта на лицето.



Как да нанесете яйце върху лицето си?

Маска за лице с яйца е едно от най-простите неща, които можем да си приготвим. Протеинът и жълтъкът трябва да се смесят и леко да се разбият в купа. След това с четка нанасяте маската върху почистеното лице. Изчаквате да изсъхне и след това отмивате. Към такава маска можем да добавим и кисело мляко и авокадо за по-добра хидратация.

Нина Добрев бясна на пластичните хирурзи: Разкри дали е била под ножа
ЗВЕЗДИ
Автор Антония Михайлова

Нина Добрев бясна на пластичните хирурзи: Разкри дали е била под ножа

Автор Антония Михайлова

Четете още: Вредни ли са интимните прически и пиърсингът?