Автор
Woman.bg

Разберете кой цвят коса пасва най-добре на кожата ви

Искате промяна във визията си, но все още не сте боядисали косата си? Трудно ви е да разберете кой точно цвят ще е най-подходящ за тена на кожата ви? Е, приятел в нужда се познава! Затова нашата приятелка Цони от Салон за коса и маникюр ONE дава отговорите в своята редовна рубрика „Домашни тайни за красотата на косата“.

Ако сте от дамите със светла кожа с розов оттенък и естествено светли коси, то запазете сегашния цвят на косата, но му придайте по-студен оттенък, с помощта на който ще запазите и подсилите свежестта на лицето. Може да освежите естествения цвят с платинени или пепеливи кичури.

Ако сте със светла кожа и тъмна коса, изберете по-лъскаво кафяво или леденостуден цвят. Имате лунички? Значи огненочервеното или венецианско червеното ще бъдат идеални за вас!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

За тези от вас със златист тен подходящи са топлите, златисти оттенъци от каталога - златисторусо, меденокафяво или карамел. За да придадете дълбочина в корените, съветвам да изсветлите краищата.

View post on Instagram
 

Ако кожата ви е тъмна и се колебаете каква да бъде косата ви - изберете тъмни нюанси на кафяво, но не и на черното, което изостря прекалено чертите. Поддържайте цвета си със специални грижи и маски за коса.

View post on Instagram
 

Не забравяйте, че боядисаната коса има нужда от хидратация и специални шампоани за поддръжка на цвета.