В днешно време сме затрупани с полезни съвети за красота и в този информационен поток е лесно да се пренебрегнат тези съвети, от които наистина биха имали полза.

Всички правим някои разкрасителни грешки, които мислим, че не ни вредят, когато всъщност те затрудняват постигането на по-привлекателен външен вид.

Ето и най-честите грешки, които правим:

Слагаме възстановяваща маска на цялата коса, от корените до върховете

Маската не е шампоан за коса и не трябва да се използва по същия начин. Ако редовно слагате подхранващ продукт на цялата коса, на скалпа ще се увеличат "остатъците", които ще предизвикат косата да изглежда сплескано.

Четете още: Поглезете кожата си с плодове - I част

Друг проблем е, че косата бързо ще ви се омазнява и ще бъде необходимо да я миете по-често, особено ако имате мека коса.

Жените с къдрава коса, които използват маска или балсам на цялата дължина на косата, може да забележат, че къдриците губят формата си в близост до корените.

Съвет: Нанасяйте маската само на част от косата, под височината на която се намират ушите. По този начин ще запазите обема по който копнеете, а освен това и ще спестите пари.

Споделяме грим с приятелки

С размяната на сенките, вие си разменяте и бактерии и вируси.

Трябва да бъдете особено отбранително настроени към вашата спирала, моливите за очи и червило. Ако ги заемете на ваша приятелка, може да приключите с инфекция или възпаление на окото, или пък с херпес на устните.

Чрез спиралата или молив за очи може да се заразиш с конюнктивити или "розово око". Въпреки че вашата приятелка може да няма симптоми на "розово око", тя все пак може несъзнателно да предизвика възпаление.



Обменът на червило с приятелка, която има вирус херпес симплекс може да го предаде и вие да получите вируса. И в този случай, не е необходимо на нейните устни да има видими мехурчета за да пострадате вие.

Съвет: Можете да споделяте вашите тайни с приятелките, но както ще ви каже и всеки дерматолог, никога не трябва да споделяте гримовете. Ако не сте могли да се въздържите и сте взели някой продукт на ваша приятелка, се препоръчва преди да го използвате, да го "изчистите".

Ако става дума за молив за очи, наострете го с острилка. Ако става дума за сенки за очи или червило, вземете салфетка и я прекарате по повърхността.

Четете още: Връзка: Бретон и дължина на косата

Очаквайте продължение...