Продължение...

Пръскаме се парфюм точно преди да излезем навън

Колкото и да внимавате, ако се напръскате с парфюм, след като напълно сте се облекли, част от него ще завърши на дрехите. Освен че парфюмът може да остави петна по дрехите, но може да промени своя аромат и може да стане неприятен. Всички парфюми са създадени с цел да бъдат нанесени върху кожата, а не върху някакви тъкани.

Съвет: Преди да се облечете, нанесете малко парфюм на пулсните точки - ставите на ръцете, долната част на шията. Правило е да не триете ставите на ръцете една в друга след поставянето на парфюма.

Нанасяне на пудра, без да изчакаме да изсъхне хидратиращия крем

Поставянето на пудра върху лице, на което има още крем може да предизвика петна, тъй като пудрата на някои места ще бъде по-слабо нанесена, а на други по-интензивно. Освен това, може да бъде намалено покритието което предлага пудрата и несъвършенствата по кожата да станат по-видими.

Съвет: След нанасянето на хидратиращ крем, изчакайте поне една минута преди да поставите пудра. Ако наистина нямате време, вземете един тънък слой от салфетка и леко натиснете на лицето, за да попие крема и след това продължете с гримирането.

Когато почиствате веждите си, стоите твърде близо до огледалото

Когато стоите твърде близо до огледалото, се концентрирате върху всяко косъмче отделно, вместо върху пълната форма на веждите . Е, в резултат на това, голяма е вероятността да изскубете повече, отколкото е необходимо.

Съвет: Докато оформяте веждите, трябва да виждате цялото лице, за да можете да регулирате формата на веждите по останалите черти на лицето. Затова най-добре е да не правите това гледайки се в огледало, което увеличава, а пред обикновено огледало поставено в светло помещение. След отскубането на всеки две косъмчета, отдалечавайте се от огледалото, за да видите как върви и за да можете навреме да извършите корекции.

Четете още: Разкрасителни грешки – I част