През последните няколко години едни от най-добрите тенденции за поддържане на здравето и красотата идват от Япония.

А тази година ще очакваме нови попълнения в козметичните ни шкафчета.

Някои от следващите джаджи, които ще ви покажем, може и да ви се сторят ексцентрични и смахнати, но в Япония вече са голям хит.

Вижте и какво мисли британският специалист Трейси Ван Хейздън, която се занимава с проучвания на различни методи и средства за разкрасяване.

Тренажор за красив глас

Какаво представлява? Прилича на пластмасово устройство, което можете да видите в медицинските драми на малкия екран, но очевидно дава възможността да придобиете мелодичния глас, който винаги сте искали.

Действа като разполага езика така, че да отваря гърлото и дишането да се извършва от диафрагмата. Производителите обещават, че ще „пренастрои” гласа Ви само с 5 минути на ден.

Мнението на специалиста: Всичко, което спомага за дишане от диафрагмата, е полезно за здравето, а в резултат на по-голямото отваряне на гърлото гласът ще стане по-силен.

Може и да проработи, но от гледна точка на красотата повечето жени по-скоро биха предпочели да забавят белезите на старостта, отколкото да пренастройват гласа си.

Масажно устройство за освежаване на главата



Какво представлява?
Четири гребена като тези, които използват за чесане на конете, са прикрепени към основна част с дръжки.

Идеята е да дърпате 234-те стимулиращи точки на гребените напред и назад по главата.

Когато точките преминават през скалпа, го масажират нежно и подобряват кръвообръщението.

Мнението на специалиста: В нашия свят, изпълнен с все повече стрес, идеята е добра, а и стимулирането на скалпа по този начин подобрява кръвоснабдяването, но пък от друга страна и с обикновения гребен се постига същият ефект.

Възглавничка за оформяне на талията



Какво представлява?
Странната възглавничка в деликатни сиви или розови нюанси е с форма на сърце.

Има ергономичен дизайн, което подпомага стягането на някои мускули. Така стойката е по-изправена и това допринася за идеална фигура.

Ако вярваме на производителите, през 2010 г. може да забравим и за диетите, и за коремните преси, и да използваме само нея.

Мнението на специалиста: Всъщност, то е доста скептично. Устройството изглежда интересно и би било чудесно, ако проработи, но е трудно да се каже дали ще има ефект от гледна точка на медицината.

Вече съществуват възглавнички за облягане, които са предназначени да поправят стойката. Освен това добрата стойка ще ви осигури по-красив силует, но ако имате шкембе, няма да ви отърве от него.

Масажор за лице „Акайши”



Какво представлява?
Масажорът притежава четири разклонения, завършващи с по два ролера, към които са прикрепени четири колелца.

Търкаляте ги по лицето си, за да стимулирате кожата и мускулите и да се борите с увисването и бръчките. В края на десетминутен масаж трябва да изглеждате по-млади и да сте се отпуснали приятно.

Мнението на специалиста: Може и да не спада към високите технологии, но масажът на лицето е добър начин да поддържате гъвкава кожа.

Вероятно има ефект, но може да получите добри резултати и като използвате пръсти. Трябва да го прилагате внимателно, тъй като кожата на лицето, и особено край очите, е деликатна.

Масажор за красив бюст



Какво представлява?
Този розов масажор с метални плочи се захранва с батерии и работи чрез електронна стимулация.

Производителите твърдят, че стимулира растежа на гърдите и ги прави по-стегнати. Предлага се в комбинация с крем за бюст и диаграми, показващи посоката, в която трябва да го движите. Създателите му се хвалят, че работи дори и в банята.

Мнението на специалиста: Използването на електрически уреди в банята може да доведе до фатален край. Като изключим това, прилагането на електронна стимулация в джаджи за разкрасяване навлиза все повече на пазара и идеята като цяло е добра.

Обаче дори и свръхмощните уреди за стимулация като тези в салоните за красота само тонизират мускулите, но не стимулират растежа на гърдите, затова и в този случай ефектът е под съмнение.

СПА за лице с алуминий


Какво представлява? Парче розово фолио под формата на оригами, което поставяте на лицето си и го закрепяте отзад на врата си чрез залепващи повърхности, преди да си нахлупите метален шлем .

Основната идея е да си направите мини сауна, като обвиете лицето си във фолио.

Мнението на специалиста: Най-новата тенденция в продуктите за лице е да се използват силните възстановителни свойства на металите и вероятно алуминият също има подобен ефект, но това не е доказано.

Парната баня е неизменна част от процедурите за красота, но вероятно за вас ще е по-добре, ако просто поставите лицето си над купа с вряща вода.