Автор
Ева Лъчезарова

С намигване към лятото: Да надникнем в козметичната чантичка на едно момиче, което винаги е готово за приключения

Ето че неусетно дойде любимият месец от годината на всички ни. Август е море, жарки слънчеви лъчи, безброй неочаквани предложения и много любов. Още в началото на лятото си казах, че ще се насладя на топлите дни максимално и безрезервно.

Попаднах случайно на книгата “Годината, в която казвах „Да“ на Шонда Раймс. В нея авторката споделя, че след като си е дала обещание в продължение на една година да казва “Да” на всички предложения, които получава, животът ѝ е станал по-пълноценен, изпълнен с неочаквани изненади и чувство за удовлетворение. Реших и аз да опитам и да “напиша” една нова глава от живота си, този път със заглавие “Лятото, в което казвах “Да”. Досега това решение ме отведе до дивите плажове на Лимнос, космическото спокойствие на село Гела и до една кокетна каравана на плаж Градина.

Осъзнах, че ако си отворен към живота и към всичко, което той ти предлага, миговете стават пълноценни, всичко придобива нов смисъл и една доза очарование, която досега сякаш ми липсваше.



Не знам какво ми е подготвил август, но съм сигурна, че ще бъде свързано с пясък, много слънце и изненади.

Истината е, че за да се насладиш на летните приключения ти трябват много малко, но качествени неща: хубава книга, малко на брой дрехи, които да се комбинират по максимално лесен начин и козметична чантичка с изпитани продукти.

От няколко години насам използвам продуктите на dm, а това лято успях да ги тествам и в приключенска среда и мога да кажа, че се справиха без забележки. Най-хубавото е, че предложенията на дрогерията са на дълготрайни цени, благодарение на концепцията „Трайно изгодно“, и няма да бъдат увеличавани най-малко четири месеца от датата, обозначена на етикета им на рафт.

Това пък ми помага с лекота да планирам летния си бюджет.

View post on Instagram
 


Ето и какво винаги нося със себе си в козметичната си чантичка:

Слънцезащитни продукти

А сещате ли се за онова приятно, леко гъделичкащо чувство, когато кожата ви усети топлите слънчеви лъчи на плажа? Обожавам го! Истината обаче е, че за да постигнем по здравословен начин задължително трябва да използваме подходящи слънцезащитни продукти. Тъй като кожата ми е доста светла, обикновено в началото на лятото започвам със слънцезащитен крем с фактор 50 и когато вече имам лек тен, си взимам фактор 30.

SUNDANCE е един от собствените брандове на dm, а от няколко години се доверявам именно на безкомпромисната слънцезащита на марката. Продуктите са с широколентов UVA-UVB филтър и витамин E, като предпазват кожата от слънчеви изгаряния и предотвратяват предизвиканото от слънчевата светлина стареене на кожата и появата на бръчки.

Наскоро научих, че с покупка на някой от слънцезащитните продукти SUNDANCE, всеки от нас подкрепя каузата на фондация "Живот със синдром на Даун". Десет стотинки от цената на слънцезащитен продукт ще бъдат дарени в полза на фондацията.



Вечер, когато слънцето залезе, пък обичам да се глезя с after-sun козметика, особено ако съм прекарала по-голямата част от деня на открито. Тук залагам на SUNDANCE Лосион за след слънце. Той съдържа алое вера, провитамин В5 и бизаболол, хидратира кожата и дава блажено усещане на цялото тяло след слънчева баня.



Тази година открих и едно чудесно попадение, което вече задължително взимам със себе си - alverde NATURKOSMETIK Хидрaтиращ спрей с хиалуронова киселина. Тук е мястото да ви призная нещо - “Лятото, в което казвах “Да” понякога може да бъде едновременно зареждащо и изтощително. А това неминуемо се отразява първо на кожата на лицето. Въпреки това всички ме питат на какво се дължи свежият ми вид, а тайната се крие именно в това малко шишенце.

Хидрaтиращият спрей на alverde NATURKOSMETIK съдържа тройна хиалуронова киселина, която прави кожата мека на допир. В жегите често го използвам и като фиксатор върху грима си, което понякога е просто безценно.



Често забравяме, че устните също могат да нужда от защита от жаркото лятно слънце. Моите тайни тук са две - непрекъсната хидратация, основно с вода, която за разнообразие комбинирам с краставица и/или лимон, както и този незаменим балсам за устни с мед.

И накрая: През август бъдете щури, отговаряйте на всички предизвикателства с "Да" и не забравяйте: Най-добрата ви приятелка през лятото е слънцезащитата!

(в материала има продуктово позициониране)