Автор
Woman.bg

С тези тайни трикове бразилките съхраняват младостта и красотата

Сигурно сте чували за модела Анна Паула или за красивите актриси Мариана Шименеш и Бруна Линцмайер. Има още много известни бразилски красавици. Как успяват винаги да изглеждат толкова ослепително?

Местните смятат, че съхраняват своята привлекателност през годините благодарение на добрите гени и натуралните козметични средства, рецептите за които са наследили от бабите си.

Сутиени от зеле
Да, може да ви звучи странно, но първите бразилски сутиени били направени от... зеле. Слагали ги под роклите, за да подобрят формата на гърдите. Листът от зеленчука прилепвал плътно към кожата и прекрасно придържал гърдите. Трикът бил измислен от майките, които кърмели. Те установили, че зелето се справя успешно с възпаленията.

View post on Instagram
 


Масло против кожни възпаления

Ако кожата била раздразнена, бразилките използвали масло от чаено дърво, което има антисептично и противомикробно действие.

Зехтинът – еликсир на живота

За да се радват на гъсти и блестящи коси, бразилките втривали в тях зехтин. Използвали го още за хидратация на кожата и за защита от палещите слънчеви лъчи. Както и за готвене. До днес в Бразилия наричат зехтина – еликсир на живота.

Глината – за косата и кожата
От векове натуралната глина се използва като съставка в натуралните маски за кожата и косата. Тя подхранва с полезни минерали, подобрява функцията на жлезите, ускорява регенерацията на клитките, стимулира притока на кръв.

View post on Instagram
 


Бананите – за избелване и подмладяване

Бразилките вярвали, че изяденият сутрин банан дава на жената енергия и влияе положително на кожата. А изяденият банан вечер дарява с дълбок и спокоен сън. Обелките от плода използвали за избелване на зъбите. Достатъчно било да търкат 5 минути на ден зъбите, за да бъдат те блестящи и бели.

Папая, авокадо и кокос – идеалната маска за лице

Бразилките не познавали проблем с кожата – тя никога не била суха и набръчкана. Те редовно си правели маски от плодова каша. Особено популярни били маските от авокадо, манго и папая. Както и настърган кокос, смесен с мляко.

Оцет срещу комарите
Друг интересен начин за справяне с ухапването от комар или пчела, е да намажат мястото с оцет или топла вода. Оцетът неутрализира белтъка от отровата на насекомите и мястото не сърби.

Розово масло за тонус

В Бразилия розовото масло се използва от векове. Всъщност става въпрос за маслото от шипка. От него правят кремове, шампоани, лосиони. То тонизира, хидратира, убива микробите, неутрализира болката. А за добър тонус и настроение е достатъчно да си капнете малко на китката.