Тя се казва Сара Ифтекхар и е първата участничка в историята на конкурса "Мис Англия", която ще дефилира на подиума с хиджаб.

20-годишната студентка от Хъдърсфил е от пакистански произход и иска да промени вижданията за красотата.

View post on Instagram
 

Девойката учи право, а в света на модата навлиза едва 16-годишна възраст. Оттогава насетне всички спечелени пари от конкурси младата жена дарява за благотворителни каузи. С тях подпомага бедни семейства в Южна Америка, Шри Ланка, изселници във Виетнам, засегнати от природни бедствия и други.

В социалните мрежи Сара споделя своето вълнение от факта, че е избрана сред 50-те финалистки, които ще се борят за короната най-красива жена Острова, който ще се състои на 11 септември.

View post on Instagram
 

Тя е избрана от над 20 000 момичета, които са заявили желание за участие в конкурса.

"Не мога да повярвам, че всичко това ми се случва. Трудно ми е да изразя радостта си с обикновени думи и да осъзная колко е невероятно името му да присъства сред тези на финалистките за "Мис Англия" 2018", споделя красавицата пред "Дейли Мейл".

View post on Instagram
 

"Участвам в конкурса, за да покажа, че красотата няма рамки. Всеки един от нас е красив по свой собствен начин, независимо от тегло, раса, цвят на кожата", допълва още Ифтекхар.

В случай че Сара грабне мечтаната корона, тя ще представя страната си на конкурса "Мис Свят", който ще се проведе в Китай в края на годината.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Четете още: Бурка за първи път в историята на конкурс за красота в САЩ