Искате да се радвате на красива и сияйна кожа – тогава помислете да включите към арсенала си от разкрасителни продукти чудото, наречено нощен пилинг.

Това е средство, което ефикасно се бори с вредите на околната среда върху кожата и премахва от нея видимите последствия от тютюнопушенето, употребата на кафе и стреса.

Защо пилинг през нощта, а не през деня?

Най-подходящото време за разкрасителни процедури е именно през вечерта. Това е така, защото по време на сън се създават идеални условия за възстановяване на кожата. Причината е, че лицевите мускули напълно се отпускат по това време на денонощието, а циркулацията на кръв се ускорява, както и клетъчният метаболизъм, който достига своя пик. Всичко, изброено дотук повишава чувствителността към компонентите на козметиката. Следователно през нощта кожата има способността да се възползва и усвои максимално съставките на разкрасителни средства, които се нанасят върху нея.

Но за да бъдат грижите, които полагате, наистина ефикасни, трябва не само да подберете правилното време от денонощието за разкрасителни процедури, но и да заложите на най-подходящите продукти. Важна е текстурата на мазилата, които ще нанасяте през нощта, да бъде по-гъста, категорични са дерматолозите. Затова и не е подходящо да се използва ежедневен хидратиращ крем, който е лек и ефирен, през вечерта. През тези часове от денонощието трябва да се заложи на продукт за нощна грижа, който е богат и плътен, а най-добре на пилинг, създаден специално за през нощта.

Защо точно нощен пилинг, а не крем?

Грижата за кожата през нощта не може да мине без нощен пилинг, тъй като няма друго разкрасително средство, което да осигурява толкова силно ексфолиране на кожата и подхранването ѝ в дълбочина. Ексфолирането посредством нощен пилинг отстранява мъртвия слой клетки и позволява на кожата на лицето активно да приема и абсорбира кислород и хранителни вещества.

Ексфолирането, което осигурява нощният пилинг, е в много по-голяма дълбочина и е далеч по-ефикасно от това, което може да получите чрез скраб за лице, например. Освен това нощният пилинг почиства кожата в дълбочина, намалява активността на мастните жлези, намалява възможността от поява на пигментни петна и се бори със следите от акне, подчертава дерматологът Джулия Чернишева.

Дамата също така споменава, че всички изброени дотук плюсове на нощния пилинг подобряват цялостното състояние на кожата и спомагат тя по-активно да абсорбира полезните компоненти на нощните продукти. Това означава, че пилингът през нощта ще засили и благоприятното действие на останалите разкрасителни продукти, които използвате.