Автор
Woman.bg

Синди Крауфорд: Кожата ми зависи изцяло от ботокса

Ботоксът – това чудо на естетичната медицина, което предизвиква толкова много и все противоречиви реакции. Някои се кълнат в него, други напълно го отричат. Дори и дерматолозите са разделени на два отбора – за и против ботокса. Но безспорно той е любим на редица звезди, които говорят съвсем открито за него. Нека видим кои известни дами са споделяли опита си с тази разкрасителна процедура във времето и какво е мнението на тези, които го избягват.

Холи Бери



„Мисля, че ботоксът е въпрос на личен избор. Всеки трябва да реши сам за себе си дали да прибегне към него. Нямам намерение да обяснявам дали той е добър или лош, но съм твърдо против младите да го използват“, споделя звездната красавица.

Ема Уотсън



„Животът в Лос Анджелис ме плаши до смърт. Мисля, че ако трябва да тренирам часове наред всеки ден, да броя калориите на всичко, което слагам в устата си, да си правя ботокс на 22 и непрестанно да мисля как изглеждам, ще откача тотално. Няма да мога да се справя“, споделя откровено Ема преди няколко години в интервю.

Оливия Уайлд



„Не обичам пластичната хирургия, която се е превърнала в трайна тенденция. Филърите ме побъркват и мисля, че след ботокс лицето изглежда като восъчна свещ. Не искам да съдя никого, но според мен това не е хубаво и за момента го приемам като мода, която ненавиждам“, категорична е Оливия.

София Вергара



„Ако ботоксът те кара да се чувстваш по-щастлив и самоуверен, защо да не прибегнеш към него? Но мисля, че преди да го направиш, трябва да проучиш много добре какво представлява, за да знаеш какво да очакваш. Често след ботокс не изглеждаш по-млад, а просто по-свеж. И аз не искам да остарявам, но какво да направя? Природата ни е създала така и аз се опитвам да го приема с достойнство“, споделя София.

Синди Крауфорд



„Няма да ви лъжа. Преди години поддържах кожата си с кремове, за да ѝ възвърна еластичността, сега мога да разчитам единствено на инжекции с витамини, ботокс и колаген. Водя много семпъл и изключително здравословен живот, който също оказва невероятно влияние върху начина, по който изглеждам. Пия много вода, внимавам какво ям и тренирам, но не мога да отрека, че за кожата си разчитам изцяло на козметичните процедури“, откровена е Синди.

Четете още: Как да се отървем от целулита за лятото?