Ако сте привърженички на по-естествена визия и грим, който по-скоро подчертава хубавите ви черти, отколкото да ги прикрива, то този материал и подбраните от нас снимки сигурно ще ви допаднат, а надяваме се и да ви вдъхновят.

Какво ще кажете за очи, които едвам стоят отворени, т.като тежките сенки и тоновете спирала им пречат да се насладят на красивата гледка и на света около тях, устни, които до такава степен са потопени в наситено червено червило, че не могат и една дума да изрекат и скули, подчертани с тъмен руж до неузнаваемост? Не толкова привлекателна гледка, нали!



И това не бива да е идеалната представа за „красота” на модерната дама. По-скоро жена, която е доволна от себе си, би акцентирала върху тези части от лицето си, които смята за най-отличителни и най-чаровни.

Ако искате да подчертаете вашата красота умело трябва да премахнете тъмните нюанси от палитрата ви с гримове. Черният цвят, както и опушеният грим в тъмнозелено или сиво ви препоръчваме да използвате само за вечерен грим.



Подчертайте погледа си вместо с черна спирала например с тъмнокафява, която ще омекоти чертите ви и ще акцентира върху естествената форма на окото.

Много важен акцент са румените оттенъци по скулите и нослето, които създават илюзията за естественост и свежест. Създайте руменина като нанесете малко бронзат в областта на Т-зоната (чело, нос, брадичка).



Сочните устни не е задължително да се открояват в ярък цвят, за да направят впечатление. Може да се спрете на глос на водна основа или сухо червило в телесен цвят, което да разнесете на устните си и по този начин то ще стои много естествено.



И все пак ако сте решили да акцентирате на устните в розово или червено, то внимавайте останалата част от лицето ви да е почти недокоснато. В този случай е достатъчно да изтеглите една тънка очна линия върху клепачите и малко спирала и сте готови!