Опушеният грим е все така на мода и през този сезон.

Днес ще ви покажем стъпка по стъпка как да си направите такъв грим.

1. Фон-дьо-тен. Преди да се заемете с гримирането на очите, погрижете се за цвета на лицето. Тъй като в случая ще използваме прахообразни сенки за очи, гримьорът е нанесъл тоналния крем и пудрата след гримирането на очите. Ако обаче ползвате по-устойчиви средства, изравнете цвета на лицето предварително.



2. Черен контур. Класическият вариант на Smoky eyes винаги започва с очертаване на контура на клепачите. За целта ще ви трябва мек черен молив. Важно е да оцветите плътно всички зони между миглите, затова прокарайте молива по линията на ръста им. Важно е също така да очертаете клепачите и от вътрешната страна.



3. Основата. Сега вече ще стане по-драматично! Използваме същия мек черен молив за да оцветим в черно целия горен клепач, удължавайки леко външния ъгъл нагоре към веждата. Върху тази основа впоследствие ще разпределим сенките.



4. Сенките. Вземете сенки в черен цвят и с подходяща четка внимателно ги нанесете на горния и долния клепач, размивайки контура на грима. На горния клепач отново се удължава външният ъгъл на окото.



5. Цвят. Сега можете да добавите към черните сенки и други оттенъци. Смело експериментирайте с цветовете! Сенките се размиват по краищата също като черните преди това. Отново се набляга на външния ъгъл на окото.



6. Разпределяне на сенките до веждата. Сега най-важната ни задача е да направим очите да изглеждат по-големи. За целта трябва постепенно да изтеглим външния размит ъгъл на сенките към края на веждата.



7. Спирала. Основата е готова, сенките са нанесени. Сега трябва да нанесем на миглите спирала, без да развалим при това резултата от усилията си. За целта първо се оцветяват долните мигли и чак след това горните. Така ще избегнем една често срещана грешка – когато оцветим първо горните мигли, за оцветяването на долните отваряме широко очи и тушът се отпечатва над окото.

За по-силен ефект можете да оцветите горните мигли не само отдолу, но и отгоре. Нанасянето на спирала от горната страна става с полупритворени очи и повдигната брадичка.



8. Коригиране на веждите. След като smoky eyes вече са готови, време е да се погрижим за формата на веждите. Можете да ги подчертаете с молив или сенки с подходящ цвят. Отчетливият контур на веждите ще придаде завършеност на образа ви.



9. Червилото. Разбира се с толкова ярък очен грим е абсурд да се прави силен акцент и върху устните. Ползвайте полупрозрачно или матово червило в цвят nude.



10. Готово! Този грим задължително върви в комплект със стилна рокля, обувки на високи токчета и разкошен парфюм. За по-силен и чувствен образ можете да нанесете прозрачен влажен гланц по ръба на горния клепач.