Софи Марсо безспорно е един от френските еталони за неостаряваща красота. Тя е покоряваща, загадъчна, същевременно горда, самоуверена и магнетично привлекателна. Актрисата от "Смело сърце", "Ана Каренина" и "Джеймс Бонд: Само един свят не стига" разкрива своите женски хитрини, които са ѝ помогнали да се съхрани такава, каквато е днес на 54 години. Звездата е родена на 17 ноември 1956 г. в Париж, Франция.

"Когато бях малка, постоянно се гледах в огледалото. Но не защото се мислех за много красива, просто разговарях със себе си, задавах си въпроси", спомня си днес французойката, като отчита факта, че около нея е пълно с момичета, които мислят само за външността си - лицето, фигурата, а на по-късен етап и бръчките. "Разбира се, нормално е да се замисляш за такива неща, но в един момент трябва да се спреш, просто да забравиш за тях и край. Хубаво е да си харесвана, но по-важно е да те обичат, заради старанието и заради книгите, които си прочел. Иска ми се именно по този начин човек да си заслужи уважението", категорична е тя.

View post on Instagram
 

Марсо залага на своята естественост и именно затова почти не употребява козметика - а и все по-малко й харесва да се гримира, казва брюнетката. Понякога ползва пудра, но само за да замаскира нещо. "За мен тайната на хубавата кожа е в съня", обяснява парижанката Софи и споделя една от своите "козметични" тайни. "Ще ви кажа нещо интересно. От един фризьор научих, че майка му е запазила кожата си свежа чак до осемдесетата си годишнина по следния начин - сутрин, след като измие лицето си със сапун, го намазва със зехтин. Минах на тази система и невероятно - тя прави чудеса", разкрива актрисата, която е майка на две деца.

View post on Instagram
 

За да изглежда прекрасно Марсо спазва и хранителен режим, който не включва месо и е изпълнен с много зеленчуци, които обожава. Също така актрисата се старае да не преяжда. "Единствената слабост, която си позволявам от време на време, е шоколадът", признава си тя, но за сметка на това почти е изключила от менюто си хлябът, а за пържено и дума да не става. Банан пък не е похапвала от години. "Общо взето се вслушвам в инстинктите си и смятам, че не съм сгрешила", заключава Софи Марсо, която преди три години и половина приключи 7-годишната си връзка със своя колега Кристоф Ламбер.

View post on Instagram