Автор
Веселина Петрова

Спират силикона заради коронавируса, слагат филъри и опъват бръчки по домовете

В деня, в който кметът на Лос Анджелис затвори фитнес залите, киносалоните и ресторантите, бизнесът направи крачка напред и промени обслужването на клиентите.

За да спрат разпространението на коронавируса, общинските съветници на американския град забраниха и всички разкрасяващи медицински и хирургични процедури. Специалистите обаче проявиха креативност и предлагат алтернативи, пише Hollywoodreporter. Налага се. Бизнесът търси начин да спаси своите приходи, както и да предпази клиентите си от евентуално заразяване с опасния коронавирус.



Или с други думи става въпрос за добър пример на социална отговорност с положителен знак.

Д-р Габриел Чу е изпратил писмо до клиентите си, за да ги информира, че клиниката временно е затворена. Те обаче могат да се свържат с него на мобилния му телефон при спешен случай или ако се появи постоперативен проблем. Медикът предлага Skype връзка за проследяване на състоянието.

„Ние ценим безопасността на нашите пациенти, ангажирани сме с тяхното благополучие”, се казва в изявление на клиниката.

За клиентите, които не искат да се откажат от процедурите в този труден за всички ни момент, и настояват за поставяне на филъри или засилващи имунитета продукти, има мобилна услуга. „Специално обучена сестра ще извършва домашни посещения”, казват от клиниката. Плащането става онлайн. При посещенията се спазват всички мерки за добра хигиена.

Пластичният хирург д-р Кевин Бренер отбелязва, че са се съобразили с призива на Американския колеж на хирурзите да ограничат процедурите, за да бъдат спестени лични предпазни средства, хигиенни принадлежности и други, необходими за по-сериозни оперативни намеси.

Отлагат се операции като ринопластики или увеличаване на бюста, но отстраняването на образувания, които могат да се превърнат в злокачествени, се извършват, защото се преценяват като животозастрашаващи за пациента.


Много лекари в момента правят домашни посещения или виртуални срещи, за да намалят риска от разпространение на COVID-19. При тези посещения се коментират евентуални бъдещи процедури, поставят се инжекции, правят се консултации. Понякога пациентите просто имат нужда да споделят нещо, казват специалистите.