С помощта на качествен сутиен лесно можете да коригирате формата на гърдите си.

Но ако искате да ги направите по-стегнати и да запазите кожата им нежна и гладка, се искат специални грижи.

Подбрали сме за вас най-добрите препоръки и процедури за поддържане на красотата на бюста.

Преглед

С годините гърдите губят еластичността си и това е нормално. Увисване обаче може да възникне и след бременност, кърмене или просто при естествено голям размер на бюста. За да определите степента на увисване, долепете длан до тялото плътно под гърдата. Ако гърдата покрие отгоре по-малко от 2 пръста, значи увисването е първа степен. Ако покрие от 2 до 4 пръста, значи увисването е втора степен. Ако цялата длан се скрива под гърдата, налице е трета степен на увисване.

Какво да правите:

За първа степен увисване ефективни ще са ежедневните грижи – кремове, контрастни душове и гимнастика за бюст.

За втора степен се прилагат същите методи, но се добавят и активни концентрати за стягане на бюста. За да се повдигнат и закръглят гърдите ще са необходими около 3 месеца. Ефектът ще е по-силен, ако ежедневно правите и гимнастика за гръдните мускули.

За трета степен ще са необходими козметични средства, които да овлажнят кожата и да й придадат гладкост. А най-ефективни ще са апаратните процедури.

Ежедневна поддръжка

- Ежедневно взимайте контрастен душ – масажирайте по 5 минути гърдите си с кръгови движения на струя хладка вода.

- Правете гимнастика – например оттласквайте се от стената, стоейки на 30 см. от нея. Друго упражнение – опрете длани една в друга пред гърдите и натиснете силно. Тези прости движения са много ефективни за укрепване на гръдните мускули.

- Ползвайте специални кремове и гелове за гърди. Те овлажняват кожата и ще я направят по-гладка и еластична.

Как се нанася крем за бюст

Ежедневно след взимане на душ. Кремът се нанася с широки движения и умерен натиск. Траекторията е кръгово по гърдата, диагонално към шията и после от вътрешната страна на другата ръка. За интензивна терапия (например след кърмене, диета и др.) ползвайте средството сутрин и вечер. Още по-добър ефект ще постигнете, ако си правите веднъж седмично пилинг на тялото.

Вакуумен масаж



Апаратни процедури като вакуумния масаж могат да повишат еластичността на кожата и да укрепят гръдните мускули. Пулсиращите вакуумни всмуквания подобряват кръвообращението и микроциркулацията в областта на гърдите, засилват синтеза на колаген, укрепват основата на дермата, подобряват подхранването на тъканите и активират възстановителните процеси в кожата. Резултатът е по-стегната, по-плътна и по-гладка кожа.