Страхотни прически за дълга коса

29 септември 2011 | 16:10
16535
4
4

Разкрийте своята креативна страна, развихряйки въображение върху дългата си коса.

Монотонността няма място в каскадите от дълги кичури и това е само един от поводите да ви предложим няколко варианта на прически за дълги коси.

Опашки, плитки, шноли, ластици, лак за коса, мусове за обем... Да, бъдете в пълна бойна готовност, защото дългата коса изисква много.Колкото по-дълга става косата, толкова по-голямо внимание от ваша страна изисква тях. Грижата за нея започва с избора на шампоан. Той трябва да е подходящ първо за вашия тип коса, но и да е специализиран в укрепването и защитата на дългата коса. Не забравяйте за балсама и маската за коса даже и ако нямате видими проблеми с косата. Те не биха ви навредили, ако ги употребявате и само профилактично.

Докато миете косата си, не втривайте шампоана прекалено силно в кожата на скалпа. Шампоаните съдържат различни химични съединения, които далеч невинаги напълно се измиват от водата и са безопасни за косъма. Затова, преди да нанесете шампоана на косата си, леко го разбийте с малко вода и не го дръжте дълго на косата.

Решете дългата коса само когато тя напълно е изсъхнала. Ако я решите влажна, можете лесно да я травмирате. За ресане използвайте най-добре дървен гребен с редки зъби. Изсушавате косата по възможност без сешоар, за да не развали горещият въздух нейния външен вид.

Ако редовно си правите прически, не злоупотребявайте с ролките, сешоара и машата, защото, ако косата пострада, докато расте, ще бъде много трудно да я възстановите. Понякога единственият изход от неприятната ситуация е да я подстрижете. И тогава силите и търпението, които сте вложили, за да я чакате да расте, ще отидат на вятъра.

Още по темата

Коментари

4 seker parem
  02 април 2012 | 21:42 отговор
 

vsickite sa bokluk

 
3 seker parem
  02 април 2012 | 21:41 отговор
 

vsickite sa bokluk

 
2 Kelenna
  06 декември 2011 | 05:25 отговор
 

Hallelujah! I needed this—you're my saiovr.

 
1 Brendy
  06 декември 2011 | 00:01 отговор
 

You've really captured all the essentials in this sujebct area, haven't you?

 

Добави Коментар

Най-четени