Автор
Woman.bg

Страхува ли се Гуинет Полтроу от старостта?

Холивуд, както сами можете да се досетите, не е от най-добрите места за кариера, особено когато става въпрос за жена, надхвърлила 40-те.

Дори Гуинет Полтроу, която напълно се вписва в наложената от Холивуд представа за женска красота, може да ви потвърди това.

Днес 46-годишната актриса все по-често се сблъсква с несправедливото отношение на филмовата гилдия към актрисите с повечко от "необходимото" понатрупан житейски опит.

Звездата от „Влюбеният Шекспир“ признава в подкаста The Beauty Closet, че ѝ се налага все по-често да се бори с несигурността в самата себе си, идваща от годините и появяващите се по лицето ѝ бръчици.



Като жена, работеща в развлекателната индустрия, Гуинет споделя, че се чувства така, сякаш е поставена в някаква рамка, от която не може да излезе.

С времето обаче тя се научила да приема себе си такава, каквото е, с всичките си несъвършенства и недостатъци по тялото. “Смятам, че успехът в живота на една жена е обвързан с това как тя се чувства, какво е нейното самочувствие. С времето се научих да свиквам и приемам всяка една нова промяна, случваща се с външността ми. Това ми помогна да се чувствам по-добре в кожата си, да ценя повече качествата в себе си”, допълва звездата.

„Това са напълно нормални неща и аз трябва да свиквам с тях. Няма нищо страшно в остаряването, стига да знаеш как да откриваш красотата в несъвършенствата си“, пояснява още тя.

Според Полтроу всяка възраст притежава своето очарование. Нужно е единствено да съхраниш самоувереността и самочувствието си на жена.

“Мисля, че когато една жена стане на 40, получава обновяване на софтуера – всичко изведнъж се подобрява”, шеговито пояснява Гуинет, като допълва, че щастливата ѝ връзка с Брад Фалчък ѝ помага още повече за това.

Четете още: Тинейджърка или баба - звездите, които не се обличат според възрастта си