Автор
Woman.bg

Странните трикове за красота на холивудските икони - I-ва част

Жените-еталони за красота са онази щипка сол на живота, която дава вкус и очертава какво трябва да представлява усещането за жена.

Когато чуем имена като Мерилин Монро и Одри Хепбърн, няма как да не се запитаме – как са поддържали те своята красота и какво се е криело зад тяхното изящество и осанка.

Представяме ти тайните за красота на холивудските диви, които да приложиш в твоето собствено ежедневие и всяка сутрин пред огледалото да се чувстваш сякаш се приготвяш за червения килим!

Мерилин Монро

„Красивото дете“ на Холивуд е известна с емблематичните си червени подчертани устни. За да ги направи да изглеждат още по-пълни и големи, тя е карала гримьора си да нанася 5 различни нюанса червило и гланц. Тъмно червените той е нанасял на външната страна на устните, а по-светлите по средата, с което оптически ги е увеличавал.

Ким в ролята на Мерилин на корицата на Voguе


Елизабет Тейлър
Лиз Тейлър е имала интересен, но и странен навик – да бръсне лицето си. Така тя се е отървавала от така наречената „бебешка коса“, която расте непредвидено. Освен това, когато обръснеш лицето си, твърдяла Тейлър, кожата ти започва да лъщи по особен начин и това я прави още по-красива.

Одри Хепбърн
Изразителните очи на Одри са нейната запазена марка, с която тя остава в историята на киното. Тайната не перфектните й мигли? След като е минавала нежните си мигли със спирала, тя ги е разделяла една по една с игла.

Вдъхновяващи мисли от Одри Хепбърн


Грейс Кели
Подчертаването на скулите не е тенденция, измислена от Ким Кардашиян или Тейлър Суифт. Принцесата на Монако Грейс Кели е използвала два нюанса руж – по-тъмен за горната част на скулите и по-светъл за долните. Така тя е постигала невинното си, но прекрасно излъчване.

Очаквайте продължение

Очаквайте продължение