Автор
Woman.bg

Странните трикове за красота на холивудските икони - II-ра част

Продължение на част I

Говорейки за класическа холивудска красота, няма как да не се запитаме - как са изглеждали толкова добре най-запомнящите се кино персонажи на всички времена?

И тъй като по времето, в което са живяли те пластичната хирургия не е била толкова популярна, любимите ни актриси е трябвало да измислят свои собствени рикове, които да им гарантират визия на кино икони.

Марлене Дитрих

Актрисата с германски произход е имала много трикове за красота, но един я е отличавал истински – това, че си е махала кътниците, за да изглеждат по-изразителни бузите и скулите й. Това е бил алтернативния начин на звездата да не прибегне до услугите на пластичните хирурзи, но пак да намали до минимум бръчките.

Когато смяната на цвета е ключ към славата

Грета Гарбо

Грета Гарбо е известна със своите изразителни очи – тя е постигала техния „театрален ефект“ като е нанасяла тънък слой вазелин върху клепачите си в долната част. Тя е правила същото с микс от желе и въгленови сажди.

Ингрид Бергман

За Бергман красотата се е състояла в това да изглежда естествено по всяко време. Тя е носила грим само когато е бил нужен за определена роля. От друга страна, обаче, тя е поддържала естественото си излъчване, като е бръснела коса от предната част на главата си, за да изглежда челото й по-голямо.

София Лорен

Лорен е била сляпа последователка на Средиземноморската диета, което означава че е носила навсякъде зехтин със себе си. Тя е поддържала кожата си мека и нежна, като е слагала няколко капки зехтин във водата, когато си е вземала вана.

Най-скъпите рокли в историята на киното