Продължение.

Хранене

Ще се радвате на здрав бюст, ако в менюто си включите зърнени храни, сусамени семена, соя и житни кълнове, които могат да се прибавят към сосове, салати и супи.

Яжте повече зарзават с тъмнозелени листа. Спанакът например е много полезен.

Рибата тон, херингата и по принцип всички видове риби също имат благотворен ефект върху бюста.

Правилната стойка

Изтеглени назад рамене и изправен гръбначен стълб: това е "точната" стойка, ако искате гърдите ви да не изглеждат отпуснати и увиснали. Ако тя се превърне в навик, ефектът не е само привиден. С тази стойка вие ще избегнете пораженията на времето - през годините кожата се отпуска.

Хубаво е да се научите да ходите, изтегляйки нагоре врата, все едно, че носите кошница на главата си, както африканките.

Гръбначният стълб не е нито вдървен, нито отпуснат. От време на време контролирайте и позицията на таза, който, независимо дали сте седнали, или изправени, трябва да е успореден на земята.

Ето едно упражнение, което ще ви помогне да усвоите правилните навици: в изправено положение облегнете гърба и главата на стената, като държите краката на 7-8 сантиметра разстояние от нея.

Сложете едната ръка на тила, а другата зад талията. Протягайте тялото си колкото можете по-нагоре. Задръжте в тази позиция поне 2 минути.

Правете това упражнение по няколко пъти на ден.