Да лакирате ноктите си може и да е трудна задача, а ефекта е краткотраен.

Е, направете така, че лакът ви да издържа повече време.

Ето и нашите съвети:

Преди да лакирате ноктите си, потопете ги в ябълков оцет за няколко минути и изчакайте след това да изсъхнат сами. Лакът за нокти ще се задържи по-добре, защото естествената мазнина от ноктите ви ще се премахне от оцета.

Ако държите ръцете си в сапунена вода, ефектът ще е подобен. Може да пробвате и с лимонов сок. Така ноктите ви ще са бели, а не жълти, вследствие на постоянното им лакиране.



Слагайте основа за лак, иначе никога няма да имате дълготраен цвят.

Нанасяйте лака за нокти на тънки пластове, а не на дебели. Колкото по-дебел е пласта, толкова по-бързо ще се излющи. След като изсъхнат двата пласта лак, сложете топ лак, може и с блестящ ефект. След това потопете ръцете си в студена вода за малко, за да се запечата лака.

Консистенцията на лака за нокти може да се промени, ако не го държите на хладно, най-добре в хладилника. Така лакът ви ще е винаги в идеално състояние, за да можете да се лакирате с него.

И накрая, поне по три пъти на ден мажете крем за ръце, освен че кожата там е изложена на постоянни атмосферни влияния, тя е много нежна и трябва да я подхранвате и хидратирате. Кремът за ръце е подходящ и за ноктите ви. Може да използвате и зехтин вместо крем за ръце.