Автор
Роси Кацарова

Тайната на красивата кожа през лятото е разкрита!

В разгара на юни сме. Вероятни и вие, като мен, кроите планове да замените шума на офиса със звука от плисъка на вълните.

Да, признавам си, че често се улавям да мечтая за идилията на бъдещата си почивка и да си представям как ще съм лежерно полегнала на шезлонга. С книга в едната ръка... и коктейл в другата, разбира се.

Но за да бъде всичко перфектно по време на лятната отпуска и да не се налага спешно да се тича до аптеката, трябва се обърне внимание на една капризна "госпожица" - кожата. Тя също обича слънцето и морето, но понякога жарките им и солени целувки могат истински да я "разстроят", а това да превърне ваканцията в мъчително преживяване.

Доверете ми се - казвам го от личен опит. Раздразнената кожа може да превърне и най-идиличната почивка в кошмар. Няма как да е по-друг начин, ако изпитвате дискомфорт, свързан с зачервяване на лицето, лющене и прояви на дерматит, е нормално да не успеете да се насладите на ваканцията си.

За съжаление именно до подобно състояние може да ви доведе прекомерното излагане на слънце. За да предотвратите подобно злощастно развитие на ситуацията, съветвам ви не само да не забравяте да използвате слънцезащитни средства, но и да обърнете внимание на допълнителната грижа за кожата. Защото истината е, че през този сезон тя страда не само заради слънчевите лъчи, но и заради хормоналния дисбаланс в организма, причинен от летния режим на хранене и сън.

Нека си го кажем - докато сме на почивка, диетата ни често включва изобилие от сладолед, сладки изкушения и алкохолни напитки, които меко казано са пагубни за хормоналния баланс. Като трябва да се подчертае, че състоянието на хормоните допълнително се влошава и от недоспиването, типично за летните месеци от годината. Късното лягане спомага за покачване на нивата на кортизол, адреналин и още редица хормони. Това, в комбинация със споменатата нездравословна диета, е една от причините много дами да изпращат топлия сезон с видимо влошено състояние на кожата и по-конкретно със задълбочаване на бръчките и акнето, изсушаване и повяхване на дермата и появяване на зачервявания по лицето, характерни за розацеята.

Но не се притеснявайте, има решение на проблема и то е Лейди Хармония - висококачествен и напълно естествен продукт, съдържащ натурални екстракти и микроелементи, които подобряват хормоналния баланс. Продуктът съдържа, синергично действаща комбинация от агнус кастус, екстракт от центела азиатика, екстракт от репей, екстракт от гроздово семе, растителен витамин D3 и органичен селен.

Агнус кастус е ценен хормонален балансьор, благодарение на способността си да регулира синтезирането на прогестерон в кръвта. Селенът, съдържащ се в Лейди Хармония, също е гарант за подобряване на хормоналния баланс, чрез подобряване работата на щитовидната жлеза. Екстрактът от центела азиатика пък участва в синтеза на колаген, подпомага съединителната тъкан и влияе благоприятно върху кръвоносните съдове, кръвообръщението, здравината и еластичността на капилярите. Екстрактът от репей също също подобрява облика на кожата, чрез свойството си да стимулира отделянето на колаген в организма, както и способността си да пречиства организма от токсини. Антиоксидантно действие притежава и екстрактът от гроздово семе.

Затова, когато стягам куфарите за морето, не пропускам да взема със себе си Лейди Хармония - продукт, който помога на кожата да изглежда сияйно по време на лятната си отпуска.

(в материала има продуктово позициониране)