Автор
Woman.bg

Тайната за безупречна кожа на Дженифър Гарнър

Независимо дали я гледате на екрана или пък как пристъпва величествено на червения килим, Дженифър Гарнър винаги изглежда със сияйна кожа. Тя е на 46, а видът на лицето ѝ е все така зашеметяващ. Мечта за много жени.


„Първо и най-важно е, че измивам лицето си винаги преди лягане. Честно казано не обичам да слагам много грим, но ако имам, гледам да го премахна вечерта и да съм с чисто лице“, казва Гарнър.

Една от нейните малки тайни е ретинолът, който се бори със стареенето на кожата. Ретинолът помага за намаляване на появата на фини линии, бръчки и големи пори. Затова дерматолозите отдавна са го признали за една от най-добрите съставки, а звездите в Холивуд са го издигнали на пиедестал.

„Една от съставките, с които поддържам кожата си, е ретинолът“, споделя Гарнър. ”Аз съм в средата на своите 40 и това наистина е най-важният продукт за анти-стареене“, признава още тя.

"За предпочитане е да намерите ретинол, който съдържа съставки, които допълват неговото действие, като витамин В3, витамин С или други успокояващи растителни продукти“, съветва дерматологът Хауърд Собел.

„Ретинолът е много подходящ за акне и анти-стареене, ако го използвате по правилния начин в подходящото количество за вас. Започнете, като използвате малка част – количеството да бъде колкото едно грахово зърно. Това ще стигне за цялото ви лице. Възможно е през първите седмици да се появи леко зачервяване на лицето ви, но това е нормално. След няколко седмици резултатите ще бъдат видими и за самите вас“, съветват още специалистите.

Може да започнете да използвате ретинол след 30-та си година и на 40 ще имате перфектно чисто лице.