Днес обръщаме поглед към една дама на име Олга Демидова, родом от Русия, която заслужено печели прозвището Рапунцел.

Тя е 44-годишна фитнес треньорка и може да се похвали с дължина на косата от цели 152 сантиметра. Олга споделя, че винаги е имала дълга коса, но решава да си пусне наистина впечатляваща грива преди шест години.

"Бе 2012-а, когато прочетох материал в интернет, който разкриваше, че според науката не всеки може да има дълга коса, защото дължината на гривата е генетично обоснована. Реших, че искам да видя докъде може да порасне моята. Целта ми беше косата ми да достигне до коленете, затова спрях да се подстригвам. Единственото, което съм правила през годините, е да се отървавам от цъфналите връхчета, като не режа повече от пет сантиметра от косата си."

View post on Instagram
 

Към днешна дата косата на Олга е наистина феноменална, а тя е категорична, че дългата и бляскава грива не се дължи на скъпа козметика.

"Използвам продукти, купени от супермаркета. Единственото, на което трябва да обърнете внимание при избора на козметика за коса, е те да съдържат Д-пантенол и кератин. Самата аз не си правя маските с яйца или масла, в които се кълнат други дами. Мия косата си два пъти седмично по 25 минути. Ако искате да имате дълга и бляскава коса, ви съветвам да не я къпете по -често от два пъти в седмицата. Също така не използвайте сешоар, а оставяйте косата си сама да изсъхне, доколкото е възможно. Пресата за коса е враг на красивата грива, като същото важи и за горещите душове", споделя Олга.

View post on Instagram