22 години след трагичната смърт на принцеса Даяна нейната личност продължава да буди интерес по целия свят. Не минава и ден, в който медиите да не споменат името ѝ и да не разкриват пред феновете ѝ нови и неподозирани истини от нейния живот.

Принцесата на народа, както я наричаха всички, успя да докосне сърцата на хората със своето отношение към обикновения човек, с многобройните си благотворителни каузи, с тихия си бунт срещу кралските стереотипи и порядки. Тя предизвикваше възхита и с всяка една своя публична поява. Сякаш вътрешната ѝ сила и обаяние намираше отражение в чара и харизмата, които излъчваше, в елегантната визия, в аристократичната и изящна походка, във вечно сияещата на лицето ѝ усмивка. Лейди Ди блестеше с една особена и рядка красота, която покоряваше, пленяваше, омайваше.

View post on Instagram
 



За тази красота и за малките хитринки, към които покойната принцеса прибягвала, за да поддържа магията на своята визия, ще си поговорим днес. Като всяка една уважаваща себе си жена майката на принцовете Уилям и Хари се е придържала към някои строги правила, за да изглежда такава, каквато винаги ще я помним – сияеща, нежна и магнетична.

За всичко това научаваме от гримьорката – Мери Гринуел, която неотдавна разкри тайните за красотата на принцеса Даяна, някои от които лично тя ѝ е разкрила.

Рутинни грижи за кожата

"Тя имаше невероятно нежна и гладка кожа - резултат от наследствените ѝ гени“, признава Гринуел пред Daily Mail. “Това обаче за нея нямаше никакво значение", продължава разказа си тя.

"Принцесата полагаше многоетапна домашна грижа за кожата си, която включваше почистване, тонизиране, овлажняване, нанасяне на серуми и разбира се използваше много слънцезащитни продукти", пояснява известната гримьорка. От нея научаваме още, че в продължение на много години Даяна се е борела с така досадното кожно заболяване – розацея – състояние, характеризиращо се със зачервяване на бузите и носа, а понякога и с появата на акне. Трудно обаче бихме го разпознали от снимките на принцесата.

View post on Instagram
 


Здравословен сън



"За да поддържа кожата си винаги свежа и еластична, Даяна отделяше изключително внимание на значението на съня", казва Мери. На всички ни е ясно, че липсата на сън води до бледа и уморена поради нарушения на кръвообращението кожа, а заедно с това повишава нивото на стрес, което от своя страна може да изостри всяко кожно заболяване.

Без цигари и без алкохол

"Всяко нещо с мярка! Това беше едно от златните правила на принцесата", издава гримьорката. По думите ѝ Лейди Ди винаги е търсела мярката, придържайки се строго към препоръките на експерти.

"Когато за първи път започнах да работя с нея, тя въобще не пиеше алкохол. Правеше всичко в името на перфектната кожа, а всички знаят, че употребата на спиртни напитки води до дехидратация. Както между другото и пушенето. Това са два лоши навика, които буквално убиват кожата ви", допълна гримьорът Мери Гринуел.

Черна очна линия

"Принцеса Даяна популяризира очната линия. Нямаше събитие, в което тя да не се появи без нея. Обожаваше я."

"Сините очи стават по-малко изразителни, ако на тях има син молив или сенки за очи в този цвят. Правилото е изключително просто – никога не носете очна линия, която съответства на цвета на очите ви. Посъветвах Даяна да сложи черна очна линия и тя ме послуша", казва гримьорът.

Спорт

Освен че се разхождаше из Kensington Gardens и посещава пристанищния клуб на Челси (VIP фитнес в Лондон) Даяна обичаше активните спортове. Сред любимите ѝ спортни дейности бяха ските и танците.

Парфюм

View post on Instagram
 

"Парфюмът за Даяна беше аксесоарът, който никога не напусна чантата ѝ. Вярваше, че всяка жена е длъжна да излиза с приятен аромат върху себе си. Hermes 24 Faubourg пък се бе превърнал в любимия парфюм на принцеса Даяна в края на живота ѝ", разкрива бившият звезден папарак Пол Бъръл.

Сред ароматите, които Даяна е харесвала, попадат белите флорални нотки, както и сладките акорди на прасковения аромат.

"Друг любим парфюм на Даяна беше Diorissimo от Christian Dior", припомня още той.

Неподражаемата ѝ прическа

За разлика от дългите и обемни прически от 80-те, принцеса Даяна блестеше с неподражаемата си къса коса. Такава я помним и днес. Интересна е и историята за нейния избор. През 1990 г., докато снимала за корицата на спирания Vogue с фотографа Патрик Демаршелие, Даяна импулсивно помолила фризьора Сам Маккайтър да подстриже смело косата ѝ.

Шапката - вечният аксесоар

В случаите, когато принцесата нямала време да се отбие във фризьорския салона, тя прибягвала до изпитан метод. Просто слагала шапка, която умело прикривала несполучливата ѝ прическа. Тя никога не е използвала сух шампоан или преси, а е залагала само на този изпитан метод.

Четете още: Днес принцеса Даяна щеше да навърши 58 години. Никога няма да я забравим...