Повечето хора посвещават много време, средства и усилия, за да имат перфектната усмивка, но всъщност не знаят, че могат да я получат и само с консумация на определени храни. Днес ще ви представим някои изненадващи факти за продуктите, които избелват зъбите, дори по-добре от медицинските средства.

1.Сирене

Сиренето е богато на калций, заради което е много полезно за зъбите. Доказано е, че високото pH е изключително важно за здравето ни в устната кухина, а сиренето спомага за поддържането му. Също така предпазва зъбите от кариеси.



2.Куркума

Въпреки че е трудно за вярване, имайки предвид цвета на куркумата, тя е доста избелващо средство.

3.Краставици

Може би знаете популярното твърдение, че лимоните избелват зъбите. Но не е хубаво да ги използвате често, тъй като те разрушават емайла. Далеч по-добрата алтернатива са краставиците, които поддържат зъбите и венците в чудесно състояние.

4.Ягоди

Това малко червено плодче има вълшебни свойства, най-вече за зъбите и тяхното избелване. Те са изключително богати на витамин С и действат чудесно в комбинация със сода.

5.Тофу

Този вид сирене е прекрасно за здравето, защото има богато съдържание на калций и протеин. То спомага за отделянето на слюнка, което е благоприятно за почистването на зъбите.

6.Зелен чай

Зеленият чай е богат на полифеноли, които спомагат за премахването на плаката от зъбите. Също така възпира разпространяването на бактерии в устата и е много добро лекарство срещу лош дъх. И въпреки че по принцип чаят е известен с това, че потъмнява зъбите, зеленият ги избелва.

7.Кокосово масло

Кокосовото масло прави чудеса и избелването на зъбите също е едно от тях. Лауриновата киселина, съдържаща се в него, елиминира бактериите в устната кухина, които причиняват кариеси, заболявания на венците и лош дъх. Нанасяйте кокосово масло върху зъбите си всеки ден за около 15-20 минути и ще имате най-искрящата усмивка.

8.Целина

Целината е свежа и хрупкава и е отлична за здравето на зъбите ни. Когато ви се иска да подъвчете дъвка, можете да заложите на стръг целина. Тя е вкусна и съдържа много вода, което е добре и за зъбите, и за фигурата ви. И за разлика от дъвките не съдържа захар.



9.Лук

Да, наистина! Въпреки че не ви го препоръчваме, ако ви предстоят страстни целувки, всъщност лукът е идеалното почистващо и избелващо средство за зъби. Той са отлични за отстраняването на плаката.

Четете още: Двойничката на Бионсе ще ви изуми!