Топ 4 на най-горещите тенденции в прическите за лято 2021

Дали да заложиш на дълга и романтична, или на прохладната и лека къса прическа през лятото, си е наистина сложна дилема. От една страна топлинният фактор е достатъчна причина, за да се освободим с някой и друг сантиметър от косата си, така че вратът ни да усеща прохладата на летния повей. От друга страна обаче, не всяка жена така лесно може да се раздели с дългите си коси, с които летният бриз толкова много обича да си играе.

Всъщност най-горещият сезон през тази година предлага няколко чудесни компромисни варианта, подходящи за всеки вкус и стил. Следват четири най-горещи и актуални модни тенденции при прическите за лято 2021-ва:

Боб “paper cut“


Досега срещахме френски или вълнообразен в среден размер, до дълъг, който стои чудесно както на руса, така и на по-тъмна коса. Но с повечето слънчеви лъчи излиза на преден план бобът, наричан от световноизвестните коафьори „paper cut“.

View post on Instagram
 


Въпросната подстрижка, която ще е хит за лято 2021, отива най-вече на жени с кръгло или сърцевидно лице, защото го прави оптически по-тясно. Що се отнася до боядисаните коси, тя е по-подходяща за тези в розово, светлолилаво, оранжево или някой друг водещ нюанс, за предпочитане по-светъл.

View post on Instagram
 

Коса на нежни вълни до над раменете

View post on Instagram
 

Косата на вълни е типично лятна тенденция, затова не е изненада да видим тази прическа отново сред топ трендовете за сезона.

Чоп със средна дължина

View post on Instagram
 


Бретонът е „накълцан“ (от англ. chop). Прическата придава едновременно детска невинност и мистериозна страховитост.

Модерен Шаг

View post on Instagram
 


Тя е подобна на боба, тъй като също е къса - при шаг подстригването дължината е предимно между брадичката и рамото. Но в повечето случаи бретонът е подстриган асиметрично, а и косата бива по-изтънена в горните слоеве и в краищата. Шагът се характеризира именно с асиметричност, "естествен безпорядък", разрошване, изтъняване, различни слоеве на косата.

Много хора, които избират такъв тип прическа, залагат и на леко изсветляване на косата, за по-голям ефект и завършеност. Разбира се, шаг може да се направи и на по-дълга коса, но не на прекалено дълга. Шагът е ретро прическа, тя става популярна през 70-те. И дори за нея да се прави изтъняване на косата, тя съживява кичурите и придава обем, твърдят специалисти.

Четете още: 10-те най-горещи тенденции в маникюра за пролет-лято 2021