Есента ни принуждава да внесем промяна не само в гардероба си, но и във външния си вид. А ако и вие сте сред дамите, които все още се чудят кой е най-лесният начин в сезона на художниците да изглеждает в крак с модата, ние имаме цели 5 идеи! Коя от коя по-романтична, шармантна и, разбира се, лесна за постигане както от коафьорите, така и от нас самите.

Кок


Ефектен и лесен за изпълнение, кокът винаги е бил, е и ще бъде класика в жанра. Перфектен избор за есенното ветровито време, когато и най-лекият полъх е достатъчен, за да развихри и най-пригладения кичур от спуснатата ви свободно коса. Дали ще е стегнат, прилежен, или ще заложите на по-небрежен и палав вид, изборът е ваш.

Къса подстрижка


Друга актуална тенденция през есента са супер късите прически, които тази година са вдъхновени от холивудските звезди. Такива стайлинг визии обаче, колкото и да са модерни, не отиват на всеки. Така че, ако решите да прибегнете към този смел експеримент, първо се посъветвайте с личния си стилист, който ще прецени дали ще ви отива според формата на лицето.

Подстрижка тип „Каскада“


Изключително актуални тази есен са подстрижките тип „Каскада“ за средно-дълга коса. Сексапилният си чар тя дължи особено много на асиметричната линия около лицето. „Каскадата“ придава романтичен израз на лицето и подчертава очите. С такава прическа винаги ще изглеждате очарователни независимо дали предпочитате визия в рокерски или делови стил. Поддържа се лесно и дава чудесна възможност за импровизация. С малко усилия бихте могли да постигнете своята уникална визия с тази чудесна подстрижка на слоеве.

Асиметрична прическа


Хит тази есен са и асиметричните прически за всякакъв тип коса – къса, средно-дълга или дълга. Този „рошав“ и „непослушен“ тип прическа придава на лицето ексцентричност, примесена с известна доза загадъчност и сексапил. Прическата е удобна, практична и не изисква особени усилия от страна на вашия стилист.

Прическа "Шапчица"


Друга модна тенденция за тази есен е прическата тип "Шапчица". С излъчването и формата си донякъде напомня на прословутата прическа „а ла Мирей Матийо“. Оригинален и провокативен избор за всяка смела и екстравагантна жена. Ако решите да се спрете точно на нея, ще изглеждате страхотно, независимо от избора си на цвят – от класически до ултра розов или син. Ако пък не ви харесват изчистените класически контури, винаги можете да влеете малко хаос в кичурите. Единственият недостатък на тази прическа е редовното посещение на стилиста поради спецификата на нейната форма.

Четете още: Какво диктува модата за есен-зима 2018/2019?