Дори няма да усетим кога последните зимни дни ще се изнижат и ще ни оставят леко сънливи в раззеленяващата се пролетна гръд.

За нас тази част от годината е едно ново начало, едно истинско съживяване след дългата и студена зима.

Обикновено стартираме любимия си сезон с покупка на чисто нов комплект декоративна козметика. Като започнем от основа за грим, фон-дьо-тен, сенки за очи, спирала, очна линия, червило, балсам и каквото още ни изкуши.

Вдъхновени от наближаването на този голям за козметичната ни чантичка ден, ще ви споделим няколко изпитани, елементарни и вършещи чудеса трикчета за красота.

- Когато си избирате фон-дьо-тен, имайте предвид, че течните са подходящи за суха кожа, а тези под формата на пудра са предназначени преди всичко за мазна кожа.

- Не забравяйте да нанасяте и лек слой фон-дьо-тен върху клепачите, областта под очите и устните. Така ще създадете подходяща едноцветна основа за нанасяне на грим и си осигурявате по-дългото му издържане.

- Свикнете да нанасяте грима си с четки. Те разнасят текстурата му най-добре, като не оставят никакви линии и несъвършенства.

- Забравете за течните сенки през лятото. Същото се отнася и за жени с мазни клепачи. Разтичането и напластяването им в гънките на клепача под влиянието на високите температури и отделянето на кожна мазнина не е особено приятно нито на вид, нито на усещане.

- Когато сте уморени, използвайте матови сенки, а перлените и блестящите оставете за „по-добри” дни. Бляскавата текстура на грима приковава вниманието върху очите, тъмните кръгове и фините бръчици.

- Ако искате да си сложите бял или друг светъл молив на вътрешния долен клепач, задължително си капнете преди това визин, за да озарите погледа си и премахнете следите от умора, капилярчета и сиви петна.

- За да извиете миглите си, нагрейте за няколко секунди със сeшоар машинката си за мигли.

- Блондинките е добре да използват по-меки кафеникави спирали и моливи за очи. Черното стои твърде тежко и неестествено.

- През топлите сезони преди да подострите молива си за очи го сложете за няколко минути в камерата на хладилника.

- Всяка вечер преди лягане нанасяйте вазелин върху устните. Така ще запазите мекотата и здравия им вид.

- Никога не пробвайте върху устните си тестери от козметичните магазини. В тях „се развъжда” огромно количество бактерии и не е най-хигиеничното нещо, което можете да направите. Изпробвайте цвета на червилата върху вътрешната страна на китката си.

- Нанасяйте ружа, перлите или бронзовата пудра докато сте усмихнати. Съсреодоточете четката си върху най-издадената част на скулите и под брадичката. Това е техника, която освен че прави лицето ви по-слабо, създава впечатление за свежест, руменост и лекота на грима.